Відомий український кулінар і переможець "Майстер шеф" Євген Клопотенко поділився простим рецептом пончиків.

Відповідний пост з'явився на його сторінці в Instagram.

Інгредієнт:

  • Молоко – 1,5 склянки;
  • Свіжі дріжджі - 15 гр.;
  • Цукор - 1 стакан;
  • Яйця курячі - 3 шт.;
  • Вершкове масло - 1 пачка;
  • Ванільний цукор - за смаком;
  • Борошно пшеничне-625 гр.;
  • Соняшникова олія-400 мл.

Приготування:

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Молоко необхідно розігріти і додати в нього дріжджі і цукор. Гарненько перемішати. В окремій мисці змішайте 3 яйця, пачку вершкового масла і ванільний цукор (за бажанням). Додайте туди молоко з дріжджами і цукром і перемішайте.

Далі порційно вводимо борошно. Важливо саме не сипати всю відразу, а додавати поступово, перемішуючи тісто. Вимішуємо тісто близько 5 хвилин на окремій поверхні, посипаної борошном. Повертаємо тісто в миску, змащуємо маслом, накриваємо і залишаємо в теплому місці на годину.

Коли тісто підійде, формуємо з нього невеликі кульки.

Розігріваємо 400 мл. масла для фритюру і занурюємо туди наші пончики на 5-6 хвилин (час може залежати від розміру) на середньому вогні.

По готовності посипаємо пончики цукровою пудрою і насолоджуємося!

Нагадаємо, що Клопотенко поділився рецептом кексів, які дуже гарні в поєднанні з міцним чорним чаєм.

Як повідомляв портал Знай.uа, Євген Клопотенко розповів, що для нього означає Його ресторан.

Також Знай.uа писав, що Євген Клопотенко знайшов оригінальне застосування борщу:"хотілося потонути".