"Алабай" захищає незалежність Батьківщини на Донбасі. Історію відважного хлопця розповіли в прес-службі ООС в Facebook.

До війни, командир відділення протитанкового взводу однієї з окремої мотопіхотної бригади Роман, працював на Крюківському вагонобудівному заводі, що на Полтавщині. Брав участь у подіях на Майдані. Майже все літо 2014 року з друзями "штурмували" військкомат, але повістку чоловікові принесли тільки 2 серпня.

"Тоді мене ледь не побили товариші, адже нікому, крім мене, повістку не вручили", - жартує нині Роман. Так він і потрапив у новостворений автомобільний батальйон. Саме там до чоловіка приліпився позивний "Алабай".

"Якось сперечалися з хлопцями, яка порода собак крутіша-німецька вівчарка або алабай. Я був за алабая, так і отримав своє псевдо. По мобілізації 3-ї хвилі прослужив діловодом тилу, бо маю вищу юридичну освіту, повернувся на завод", - розповів хлопець.

Роман відчував себе некомфортно в звичайному житті і в березні 2016 року взяв відпустку на заводі і пішов у військкомат. Він освоїв нову військово-облікову спеціальність і став артрозвідником.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

"У Навчальному центрі мене залишили інструктором-звукометристом. Крім цього, півтора місяці був слухачем на курсі з тактичної медицини, який проводили канадці. Закінчив і інструкторський курс, на який з 25 осіб канадці відібрали лише 5.

Сьогодні "Алабай" захищає незалежність Батьківщини у складі окремої мотопіхотної бригади. Разом з побратимами пильно спостерігають за ворогом і готові, в разі будь-яких провокацій, дати гідну відсіч ворогові.

"Зараз бойових зіткнень немає. З позицій спостерігаємо за ворогом, який, хоч і не підходить на заборонену відстань, постійно намагається спровокувати нас. З боку ворога багато молоді зайшло, тому їх групами випускають, щоб вони викликали вогонь на себе. Але ми на їх провокації не ведемося", - розповідає Роман.

"Тут такий дух братства, якого в цивільному житті немає. Знаєш, що побратими ніколи не підведуть, що вони навіть на відстані відчувають, коли тобі погано, і завжди готові прийти на допомогу", ― підсумовує Роман.

Раніше ми повідомляли, український морпіх розповів про важкі випробування на фронті.

Як повідомляв "Знай.uа", один з наймолодших командирів роти на Донбасі потужно підтримав українців, повернутися за всяку ціну.

Також "Знай.uа" писав, що український військовий розповів, чому проміняв спокійне життя на фронт.