Жінка довгий час страждала від домашнього насильства. Причому кривдником стала рідна дочка. Однак через суд вдалося домогтися заборони на наближення, розповіла Наталія Гнатуша в Facebook.

"Не відчуваю себе в безпеці навіть у власному будинку, а присутність поруч дочки лякає, адже це означає образи, погрози і фізичне насильство", - так почала свою історію жінка, яка звернулася до юристів системи БПД Миколаєва за допомогою в отриманні обмежувального припису відносно дочки-кривдниці.

Як розповіла клієнтка, вона тривалий час страждала від домашнього насильства з боку дочки. Образи, крики, погрози і навіть побиття – це стало буденністю.

Поліцейські складали протоколи про адміністративні правопорушення про вчинення домашнього насильства в сім'ї, крім цього було винесено терміновий заборонний припис із забороною в будь-який спосіб контактувати з потерпілою. Однак дочка все одно не залишала матір у спокої, постійно погрожувала їй, через що остання не мала можливості спокійно перебувати у себе вдома.

Вивчивши ситуацію в.о. начальника Очаківського бюро правової допомоги Лілія Таворська роз'яснила правові варіанти як діяти у зазначеній ситуації та склала до суду заяву про видачу обмежувального припису.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Суд прийняв рішення і видав обмежувальний Припис строком на шість місяців, яким визначено заходи тимчасового обмеження прав кривдника, а саме: заборонено наближатися до місця проживання постраждалої ближче ніж на 200 метрів і в будь-який спосіб контактувати з нею, особисто або через інших осіб.

Що таке обмежувальний Припис і як його отримати розповіла в. о. начальника Очаківського бюро правової допомоги Лілія Таворська

"Обмежувальний припис щодо кривдника є одним із спеціальних заходів з протидії домашньому насильству, яке спрямоване на забезпечення безпеки постраждалої особи. Він передбачає тимчасове обмеження прав кривдника або покладання на нього обов'язків", - розповіла фахівець.

Обмежувальний Припис передбачає для кривдника:

- заборона перебувати в місці спільного проживання (перебування);

- усунення перешкод у користування майном потерпілою особою;

- обмеження спілкування з постраждалою дитиною;

- заборона наближатися на певну відстань до місця проживання( перебування), навчання, роботи, інших місць відвідування постраждалої особи;

- заборона особисто і через третіх осіб розшукувати постраждалу особу, переслідувати його, спілкуватися з ним;

- заборона вести листування, телефонні переговори з постраждалою особою.

Раніше ми повідомляли, у Києві водій вантажівки збив жінку і кинув помирати, врятував таксист-супермен.

Як повідомляв "Знай.uа", в Україні схопили автора популярної шахрайської схеми, дзвонив, залякував жінок і вимагав грошей.

Також "Знай.uа" писав, що у Львові зник чоловік у зеленій куртці, рідні не знаходять собі місця.