Міністерство соціальної політики України відповідально нагадує, що останнім часом бурхливо обговорюються питання пенсійного накопичення. Людей цікавить, що це таке, як воно працює у світі, чи є в Україні, чи потрібно це українцям.

І найважливіше питання, чи скасовує це звичні виплати, які є зараз? Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Міністерства соціальної політики України в мережі Facebook.

Пенсіонери, кадр з відео
Пенсіонери, кадр з відео

"Як і під час будь-якої бурхливої дискусії на чутливу тему пенсійного забезпечення, виникають міфи, маніпулювання, страхи і непорозуміння. Протягом багатьох років у людей не вистачало інформації на цю тему або інформація була занадто "політизована" і використовувалася переважно у виборчих перегонах.

Тому зараз багатьом важко зорієнтуватися в інформаційному вирі і критично розділити факти і фейки, побудувати власний захист від маніпуляцій.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Насправді пенсійне накопичення - це не політичне питання, це практично питання фінансової грамотності і відповідального планування власного майбутнього. Низьку фінансову грамотність вказують серед причин бідності більшість економістів-дослідників. Ми впевнені, що цей бар'єр можна і потрібно долати.

Тому ми зібрали 10 питань, які ставлять найчастіше, публікувати відповіді на них і пов'язану корисну інформацію. Завтра обговоримо, навіщо українцям пенсійні накопичення, чому взагалі потрібно щось міняти в пенсійній системі.", - пишуть представники Мінсоцполітики.

Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook
Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, локдаун накрутить тарифи в київських маршрутках: готуйте 10 гривень.

Як повідомляв Знай.uа, у ПФУ розповіли, що відбувається з пенсією людини після смерті: хто може розраховувати на виплати.

Знай.uа писав, карантинні виплати: замість 8 тисяч українцям запропонували нову схему.