На сайті президента України з'явилася нова петиція, в якій вимагають забезпечити безкоштовну медичну допомогу в державних і комунальних заклади охорони здоров'я.

Таким чином повідомляється, що автором петиції виступив Ісаєв Микола Всисович. Він повідомляє, що відповідно до 49-ї статті Конституції України встановлено, що: у державних і комунальних закладах медична допомога повинна надаватися безкоштовно.

Охорона здоров'я забезпечується державним фінансуванням відповідних соціально-економічних, медико-санітарний та оздоровчо-профілактичних програм.

Але, замість цього в Україні спостерігаються абсолютно протилежні тенденції, а саме скорочення мережі закладів охорони здоров'я шляхом ліквідації, реорганізації йди перепрофілювання, що грубо порушує норми Основного Закону.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

лікарня, скріншот з відео
лікарня, скріншот з відео

Микола Ісаєв пише: "За роки незалежності в Україні майже знищили мережу державних і комунальних медичних закладів. Також практично зруйнована система диспансерних установ, а більшість інфекційних лікарень перепрофільовано або закрито».

"Україна займає перші місця за рівнем смертності не тільки дорослого населення, а й дітей. Криза системи охорони здоров'я та соціального захисту громадян набуває катастрофічних наслідків і вже загрожує національній безпеці».

Швидка допомога, зображення ілюстративне, кадр з відео: YouTube
Швидка допомога, зображення ілюстративне, кадр з відео: YouTube

У зв'язку з цим автор вимагає, щоб влада звернула увагу на цю проблему, і відновила надання безкоштовної медичної допомоги в державних і комунальних закладах охорони здоров'я.

Також забезпечити гарантовану безкоштовну допомогу та надання безкоштовних ліків громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Щоб президент розглянув її, потрібно набрати 25 тисяч підписів протягом трьох місяців. За добу з дня публікації ініціативи її підписало 70 осіб.

Нагадаємо, що львівські патрульні визволили стареньку з квартири-вбивці: "як добре, що ви прийшли!".

Як повідомляв портал Знай.ua, 5-річний хлопчик втік з дому після сварки з вітчимом, його підібрали копи: "Мама постійно на роботі".

Також Знай.uа писав, що у Києві чоловік ледь не загинув у метро: в останню хвилину врятував поліцейський.