Після того як в окремих регіонах країни було оголошено "червону зону" карантину там було запроваджено ряд вимог і обмежень, спрямованих на боротьбу з розповсюдженням коронавірусної інфекції COVID-19. Тим не менш не всі українці згодні з цим — і не безпідставно, а тому вирішують звертатися до органів влади.

Так, на відповідному порталі офіційного інтернет-представництва Президента України Володимира Зеленського було розміщено нову петицію, яка пропонує розв'язання ситуації громадським транспортом.

Річ у тім, що у транспортних засобах для перевезення пасажирів тепер обмежено кількість осіб — до 50% сидячих місць. Через це подекуди люди просто не можуть годинами сісти на потрібний їм маршрут — на зупинку трамвай чи тролейбус вже може бути "забитий".

"У зв'язку з обмеженням кількості місць для пасажирських перевезень у салоні міського транспорту міст України у 2 рази для міст "червоної зони" карантину, з метою недопущення утворення натовпів пасажирів на зупинках (і як наслідок, недодержання ними соціальної дистанції, що може сприяти розповсюдження коронавірусної інфекції) прошу збільшити кількість рухомого складу пасажирського міського транспорту на маршрутах у 2 раз", — пропонує українець у петиції.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою
Показати ще

На жаль, попри свою логічність, така ідея навряд чи була б реалізована владою, навіть якби й входила до компетенції президента. Українські транспортні системи відчувають брак рухомого складу, а кадри теж нездатні збільшити кількість робочих годин удвічі. Тому громадський транспорт в Україні скоріше потребує довготривалих інвестицій і стратегічного розвитку.

Нагадаємо, Локальний локдаун: які регіони посилили карантин із закриттям ТЦ, кафе і транспорту

Раніше ми повідомляли, карантин православним не писаний: тисячі українців пройшлися хресною ходою.

Як повідомляв "Знай.uа", киян попередили про закриття метро, ковід перемагає.