31 грудня 1999 року Борис Миколайович Єльцин склав з себе повноваження президента Російської Федерації.

У той час вибори проходили в непростій обстановці, так як в Чеченській Республіці йшли бойові дії. А рівень життя в державі після кризового серпня 1998-го року залишався низьким.

Володимир Путін і Борис Єльцин, фото з російських ЗМІ
Володимир Путін і Борис Єльцин, фото з російських ЗМІ

26 березня 2000 року в РФ пройшли дострокові вибори президента, в яких брав участь Володимир Путін, який, на той час, півроку очолював уряд. Він здобув перемогу в першому турі і його перемога означала довіру до політика. При цьому ніхто не знав, що правління Путіна, який раніше служив в резидентурі радянської зовнішньої розвідки в НДР, працюючи в Дрездені під прикриттям на посаді директора дрезденського будинку дружби СРСР-НДР, затягнеться до 2021 року.

Путін служив в КДБ СРСР з 1975 по 1991 роки.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Явка тоді склала 68,7 відсотків.

"Я розумію, що взяв на себе величезну відповідальність, і знаю, в Росії глава держави завжди був і буде людиною, яка відповідає за все, що відбувається в країні. Ми повинні знати свою історію, знати її такою, яка вона є, витягувати з неї уроки, завжди пам'ятати про тих, хто створив російську державу, відстоював її гідність, робив її великою, потужною, могутньою державою", — заявив Володимир Путін на церемонії інавгурації.

Обрізаний Путін, фото: Telegram-канал "Інсайдер"
Обрізаний Путін, фото: Telegram-канал "Інсайдер"

Згодом, за часів правління Путіна, продовжує зростати корупція. Тому підтвердженням виступає так званий "Палац для Путіна". Розслідування було опубліковано на каналі Олексія Навального в Youtube і набрало вже більше 115 мільйонів переглядів. До цього опозиціонер був отруєний, винним у цьому виставили - Путіна. На сході України з 2014 року триває військовий конфлікт за участю Російської Федерації, і в тому ж році сталася незаконна анексія Криму.

"Дворец Путина", источник: ЦИАН
"Дворец Путина", источник: ЦИАН

Нагадаємо, на Донбасі загострення: відразу чотири українських військових загинули

Як повідомляв "Знай.ua", під Харковом виявили схованку з путінською зброєю та вибухівкою: "Готували теракт"

Знай.ua писав, снайпер Путіна обірвав життя молодого військового: мати ніколи не обійме сина