Відомий український юрист і нотаріус Олександр Моргун поділився важливими порадами для тих, хто хоче придбати квартиру в споруджуваному будинку і не потрапити на обман.

Детальніше про це він розповів на своїй сторінці в Instagram.

В даний час українці все частіше стикаються із забудовниками, які порушують правила експлуатації, а іноді просто зникають з грошима своїх вкладників. За підсумком, люди просто можуть залишитися без квартири або життєво необхідних послуг.

У зв'язку з цим український юрист Олександр Моргун розповів, на що потрібно звертати увагу при купівлі квартири в недобудованому будинку.

Перед укладенням договору обов'язково необхідно попросити у забудовника документи, в яких зазначено цільове призначення земельної ділянки – він повинен бути спрямований на будівництво та обслуговування багатоквартирного житлового будинку.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Будівництво / фото: Pixabay
Будівництво / фото: Pixabay

Далі потрібно ознайомиться з документами на землю: договір оренди, його умови і терміни; документ на право власності (хто саме власник); договір суперфіцію (право забудови), його умови і терміни.

Також дивимося на дозвільну документацію. Забудовник зобов'язаний пред'явити ліцензію на проведення будівельних робіт, наявність містобудівних умов і обмежень, проектну документацію (ескізний проект) і декларацію про початок будівельних робіт.

Обов'язково необхідно ознайомиться з компанією, яка проводить забудову – через реєстр юридичних осіб і за відгуками в Інтернеті. Перед покупкою можна подивитися вже здані об'єкти і судові спори щодо будівництва.

Перед підписанням договору обов'язково його необхідно віддати на вичитку кваліфікованому юристу.

Нагадаємо, що відомий юрист розповів, чим загрожує " прописка "родича в квартирі:" втрачає право на...".

Як повідомляв портал Знай.uа, навіщо потрібні ріелтори-юрист розповів, за що з українців "деруть" гроші

Також Знай.uа писав, як отримати компенсацію за ДТП на поганій дорозі від держави: проста інструкція