За вікном в українців тепер справжня весна. Прийшло тепло, а разом з ним і нові цікаві ідеї для чудового десерту. На цей раз ми знайшли спосіб приготування "дитячого тістечка". Як його тільки раніше не називали - і "шкільне", і "22 копійки".

Про цей рецепт стало відомо завдяки новій публікації пабліку в Instagram "Легкі рецептики".

Тістечко "22 копійки", скріншот: YouTube
Тістечко "22 копійки", скріншот: YouTube

Що нам потрібно: 600 гр борошна, 200 гр цукру, 300 гр вершкового масла, 1,5 яйця (1 ціле + жовток), щіпка солі, 1/2 ч.л. соди гашеної оцтом (або 1 ч. л. розпушувача), ванільний цукор за бажанням. Для прошарку: 400 гр яблучного повидла.

Як готувати: м'яке вершкове масло збити з цукром, сіллю і ванільним цукром. Додати яйця і знову збити до однорідності. Додати соду з оцтом (якщо використовуєте розпушувач, то його треба додати в борошно). Просіяти борошно і вимісити тісто. Довго місити руками не треба. Воно виходить м'яким і добре збирається в клубок. Обмотати плівкою і прибрати до холодильника на 30 хвилин.

Популярні новини зараз

Ольга Сумська змінила образ, "відмовилася" від довгого волосся і карих очей: "Дуже екстравагантно"

Газ по 15 гривень, а електроенергія за 2,50: як зміняться ціни для українців у серпні

Сотні людей загинули та зникли безвісти: рятувальники показали наслідки повеней у Європі та небезпеку для України

Настя Каменських показала, заради кого "втекла" від Потапа в Буковель: "Танцював і кайфував"

Показати ще

Охолоджене тісто розкачати в пласт товщиною 5 мм. випікати при температурі 180 С 15 хвилин. Гарячий корж поділити навпіл, змастити одну половину 2/3 частинами повидла і акуратно покласти на неї другу половину, змастити залишками повидла. Нерівні краї зрізати і подрібнити до крихти, присипати зверху. Нарізати на порційні шматочки і готово!

Раніше повідомляли, Євген Клопотенко видав рецепт традиційної татарської страви - Азу з яловичини.

Як повідомляв Знай.uа, ніжна ковбаска з квасолі без грама м'яса: ідеальна закуска в Великодній піст.

Знай.uа писав, що приготувати під час Великого посту - українські страви, які скрасять ваш стіл.