У київських маршрутках оголосили про подорожчання проїзду-в середньому вартість збільшиться на 2 гривні.

Про це розповіли в Асоціації перевізників Києва та Київської області.

Повідомляється, що з суботи, 27 березня, в 30-40% київських маршруток зросте вартість проїзду. Подорожчання пов'язують з введенням в столиці чергового локдауну, який знизив пасажиропотік.

Тепер у деяких маршрутках кияни повинні будуть заплатити не 8 гривень, як раніше, а 10. Однак не у всіх маршрутках буде встановлено єдиний цінник. Наприклад, в маршрутному таксі №475, який курсує до метро "Позняки", вартість проїзду зросте на 1 гривню – з 7 до 8.

У соціальних мережах вже почали публікувати оголошення з маршрутних таксі, в яких сказано про подорожчання проїзду. Такий факт не дуже порадував жителів міста.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Мер Києва Віталій Кличко вже відреагувавши на заяву столичних перевізників. За словами міського голови, КМДА не має права втручатися в регулювання цін у приватних маршрутках.

"Щодо намірів перевізників підвищити тариф на перевезення, то нагадаю: міська влада останніх 6 років не регулює встановлення тарифів на перевезення в приватних маршрутках", — зазначив він.

Нагадаємо, що Віталій Кличко обурений чергам на зупинках громадського транпорту і закликав киян відмовитися по можливості від поїздок.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Києві, на вулиці Старовокзальній, два трамваї не поділили рейки і влаштували ДТП.

Також Знай.uа писав, що в Одесі водії мартшруток на 168 маршруті влаштували страйк вранці, в п'ятницю, 26 березня.