У березні завершилася запланована індексація пенсій, яка підвищить українцям виплати на 100-400 гривень.

Детальніше про це пише Міністерство соціальної політики в Facebook.

Повідомляється, що нещодавно була завершена індексація пенсій, запланована на 2021 рік. В результаті процедури в цьому році близько 8 мільйонів пенсіонерів зможу отримувати підвищені виплати. Понад 6 мільйонів українців вже отримали підвищення пенсій від 100 до 400 гривень.

Крім цього, в Міністерстві соціальної політики вирішили підвищити на 100 гривень пенсії тим людям, які не потрапляють під щорічну індексацію. У цю категорію потрапило близько півмільйона жителів України. Їх виплати збільшаться вже з липня 2021 року.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Міністр соціальної політики Марина Лазебна прокоментувала ситуацію, в якій півмільйона пенсіонерів залишилося без індексації.

"Ми обов’язково маємо виправити помилку пенсійної реформи 2017 року, коли пенсії частині військових пенсіонерів, науковців, державних службовців, пенсіонерів з органів місцевого самоврядування виключили з механізму індексації. Ціна цієї помилки – якість життя майже півмільйона пенсіонерів, пенсії яких могли б бути зараз на третину вищими", - заявила чиновниця.

Нагадаємо, що Микола Кулеба розповів про те, чи можна отримати компенсацію замість соціальної відпустки співробітника, у яких є діти.

Як повідомляв портал Знай.uа, з роботодавців вдалося отримати заборгованості із заробітної плати у розмірі понад 13 мільйонів гривень.

Також Знай.uа писав, що у Києві жінка пенсійного віку своїми руками створює милі іграшки і продає їх біля метро.