В душі людини відбувається щось особливе під час Великого посту, адже вона перетворюється.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНеобхідно докласти всіх зусиль, щоб правильно пройти через всі тижні Великого посту. А ось на третьому Хрестопоклонному тижні прийнято згадувати про страждання Спасителя. Така назва відсилає віруючих до страждань Ісуса, які він переніс заради любові до людей. Вона починається 29 березня і закінчується 4 квітня.
Повністю заборонено вживати молоко і м'ясо на третьому тижні. Але в деякі дні все ж дозволяються рибні продукти, ікра, кальмари і креветки. Але категорично не допускається переїдання. У понеділок, 29 березня, рекомендують вживати чорний хліб, горіхи, сухоїдіння і бджолиний мед.
У вівторок-чорний хліб, горіхи, парові овочі і бджолиний мед. Далі, 31 березня, гриби, овочевий салат без масла, чорний хліб і квашена капуста. У четвер - овочеві котлети або биточки, але не смажені, варену картоплю, капуста тушкована і каші.
У п'ятницю, другого квітня, дозволяються овочі без термічної обробки, свіжі і сушені фрукти, горіхи і мариновані або солоні гриби. У суботу - пісний борщ, салати з фруктів, 150-200 грам вина і каші з невеликою кількість рослинного масла.
І в останній день Хрестопоклонного тижня можна вживати макаронні вироби, квашену капусту, трохи вина, рис і рагу з картоплі.
Нагадаємо, що приготувати під час Великого посту - українські страви, які скрасять ваш стіл
Як повідомляв "Знай.ua", як правильно дотримуватися Великого посту і чого категорично не можна їсти перед Великоднем
Знай.ua писав, предстоятель ПЦУ Епіфаній нагадав про важливий ювілей у православне свято: "Вічна пам'ять героям"