Українці розповіли, на чому почали більше економити в результаті численних карантинів в країні.

Відповідну статистику опублікував ресурс Finance.ua.

Відомо, що нескінченні карантини і локдауни через пандемію коронавірусу сильно вдарили по гаманцях українців. В результаті того, що багато хто втратив роботу, доводиться економити на багатьох речах, які раніше здавалися доступними.

Згідно з дослідженням R&B Group від березня 2021 року, в результаті пандемії українці стали економити на наступних речах:

  • Подорожі та відпустка – 51%
  • Одяг та взуття – 50%
  • Продукти-44%
  • Розваги-41%
  • Лікування та медикаменти – 30%
  • Купівля великої побутової техніки-30%

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Найменше українці економлять на освіті, зв'язку та інтернеті, а також на транспорті. Відзначається, що в порівнянні з аналогічним опитуванням за січень 2019 року, громадяни стали більше витрачати на комунальні платежі, освіту, зв'язок і дрібну побутову техніку.

У той же час економія на відпустці збільшилася на 4%, на дозвіллі та розвагах на 5%, а на предметах розкоші також на 5%.

Нагадаємо, що 30% українських сімей живуть без будь-яких заощаджень: сумна статистика. Частина українців, які вважають матеріальне становище своєї сім'ї більш-менш хорошим, знаходиться в явній меншості.

Як повідомляв портал Знай.uа, за офіційними даними Держстату, українці витрачають на їжу майже 50% свого бюджету.

Також Знай.uа писав, що на Тернопільщині рекордно подорожчала соняшникова олія.