Українська телеведуча і колишня суддя "Майстер Шеф" Тетяна Литвинова поділилася рецептом домашнього Бородинського хліба.

Відповідний ролик з'явився на її YouTube-каналі.

Інгредієнт:

  • Вода-400 мл.
  • Дріжджі сухі - 12 г.
  • Борошно житнє - 200 г.
  • Борошно пшеничне - 200 г.
  • Борошно цільнозернове - 100 г.
  • Солод-4 ст. л.
  • Мед ( цукор) - 40 г.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Масло рослинне - 1 ст. л.
  • Кунжут - 1 ст. л.
  • Льон-1 ст. л.
  • Коріандр - 1 ст. л.

Приготування:

Для початку готуємо опару: сухі дріжджі змішати зі столовою ложкою білого борошна, чайною ложкою меду / цукру і невеликою кількістю теплої води (приблизно 50 мл.). Злегка перемішуємо.

Популярні новини зараз

"Червона" зона захопить ще чотири міста: хто потрапить під обмеження з 18 жовтня

Олена Зеленська заговорила про рівні права для людей, до чого потрібно прагнути вже зараз: "Не про почуття жалю"

Антоніна Матвієнко показала свою маму у 24 роки: "Боже, яка красуня"

Суддя "Танці з зірками" Максим Чмерковський покинув кохану після року стосунків

Показати ще

Опара / скріншот з відео
Опара / скріншот з відео

Поки дріжджі підходять, змішуємо всі сухі інгредієнти: борошно, солод і сіль. Борошно необхідно обов'язково просіяти. Залишки від цільнозернового борошна можна висипати в тісто, а ось від житнього не варто, оскільки вони можуть забити хліб. Перемішувати.

В середину наливаємо нашу опару, додаємо столову ложку рослинної олії, мед (цукор) і воду, що залишилася. Додаємо коріандр. Ретельно вимішуємо тісто (щоб воно не прилипало до рук, можна долоні злегка змастити маслом).

Тісто / скріншот з відео
Тісто / скріншот з відео

Після цього залишаємо тісто в мисці, накриваємо серветкою і залишаємо приблизно на 50 хвилин в теплому місці, щоб підійшло.

Коли тісто набрякло, знову його вимішуємо. Робимо недбалу корж і посипаємо зверху насінням кунжуту і льону. Вимішуємо тепер до тих пір, поки насіння не розподіляться по тесту.

Високу форму для хліба застилає пергаментом, а стінки і дно злегка змащуємо рослинним маслом. Викладаємо хліб у форму і добре його трамбуємо, щоб вийшли рівні краї. Ми залишаємо хліб у формі ще на 50 хвилин в теплому місці під серветкою.

Хліб у формі / скріншот з відео
Хліб у формі / скріншот з відео

Коли він підійшов, змащуємо верхівку невеликою кількістю води і посипаємо зверху сумішшю насіння льону, кунжуту і коріандром.

Ставимо наш хліб в розігріту духовку до 180 градусів на 20 хвилин, після чого зменшуємо температуру до 160 градусів і випікаємо ще 30 хвилин.

Коли хліб спікся, дістаємо його і обов'язково даємо охолонути, щоб він приготувався до кінця.

Готово!

Нагадаємо, що Тетяна Литвинова розповіла, як доглядає за своїм волоссям.

Як повідомляв портал Знай.uа, Тетяна Литвинова поділилася простим рецептом традиційної індійської страви-Курка каррі.

Також Знай.uа писав, що Тетяна Литвинова запропонувала рецепт неймовірний французької шарлотки