В Україні змінюється ціна на газ і вона буде все вищою. Про це розповів експерт з газу Юрій Корольчук на своєму YouTube-каналі.

"Нафтогаз", газзбути, інші трейдери не підвищують ціни на газ у квітні. Вона залишається на рівні 6.99. Так, хороша була ціна. Хоч і регульована. Але далі почне діяти літня ціна на газ. І той же "Нафтогаз", газзбуті, інші трейдери будуть виставляти річну ціну в коридорі 7,8-8,2 грн за куб.так, ціна зросте. Звичайно до цього потрібно додати ще транспортування газу. Людям вона не подобається. Але вона була, є і завжди буде. Це обов'язкова умова постачання газу", - стверджує фахівець.

Корольчук переконаний, що ціна на газ зростає, тому що зростає вартість на європейських біржах.

"Он танкер сів на мілину в Суецькому каналі і відразу зарулив. Але, добре, нехай за європейськими біржами газ купують газзбути та інші трейдери, а "Нафтогаз" у державного "Укргазвидобування" також купує газ як в Європі? Ні, звичайно. Укргазвидобування дає ціну на газ на рівні 2800 грн", - повідомляє експерт.

Фахівець вважає, що річна ціна на газ могла бути нижчою, але такого не дозволить "Нафтогаз". Газзбути купують газ у "Нафтогазу".

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Навіть якщо розглядати покупку газу на біржах ЄС, то зараз там формується якраз ціна не нижче 7600-8000 грн. Саме тому як завжди всі питання можна ставити "Нафтогазу", а писати листи на село Лондон за адресою Клер Спотісвуд", - стверджує він.

У той же час поки що на квітень ціни на газ встановили в основному на рівні 6,99. Хоча фахівець переконаний, що така ситуація на ринку триватиме недовго.

Раніше ми повідомляли, з 1 травня в Україні зміняться ціни на газ, Котенкова.

Як повідомляв "Знай.uа", нові ціни на газ, суми в квитанціях виросли зі швидкістю блискавки, українці в люті.

Також "Знай.uа" писав, що ціни на газ у квітні 2021, скільки доведеться платити і нові тарифи по областях.