Олексій Одинок - повернувся служити в бригаду після важкого поранення під Авдіївкою.
Боєць 93 брігвди Холодний Яр отримав травму на позиції "Зеніт" після попадання ворожої протитанкової ракети. Тоді його побратим, сержант Микола неживий загинув, а Олексій отримав велику політравму.

Український військовослужбовець, фото: Facebook
Український військовослужбовець, фото: Facebook

"Медикам довелося мало не збирати його по частинах. Втім, завдяки професіоналізму німецьких лікарів бійцю вдалося врятувати від ампутації руку і ногу. Також були травми обличчя, вух. Зараз обличчя чоловіка прикрашають безліч шрамів від уламків. Всього Олексій пережив більше 10-ти операцій", - йдеться в публікації на сторінці Холодного Яру.

Зараз він перебуває разом з сім'єю і відновлюється, щоб якомога швидше повернутися до лав побратимів. Олексій жартує, що починав служити ще при мамонтах. У 1995 році він був призваний на строкову службу в Національній гвардії, і потім залишився на надстроковика.
У 2014-2015 роках Одинок хотів у добробат, але тоді він і ногу зламав, і дружина не пускала. А в ЗСУ його взагалі не брали, так як він багатодітний батько.

Український військовослужбовець, фото: Facebook
Український військовослужбовець, фото: Facebook

"Але я не міг просто сидіти рівно на жопе. Нарешті, підписав контракт з 93-ю", - говорить Олексій.

У квітні 2019 року чоловік був поранений. Його дружині після роботи повідомив Льоня Махно, він зазначив, що Олексія "розірвало". Тоді жінці почали дзвонити всі військові, а вона тільки й встигала пити таблетки. Лікування тривало протягом декількох років за участю німецьких фахівців. Півтора роки не міг ходити і пересувався на інвалідному візку. Потім почав рухатися, щоб вийти покурити або прогулятися біля госпіталю. Через п'ять місяців зламав пластину в хребті і знову перетерпів три операції, коляску і навчання ходьбі.

"У Олексія і Вікторії троє дітей: дві дочки – 22-річна Ліза і 14-річна Катя, а також 10 – річний син, якого назвали так само, як і батька - Олексій. Діти дуже пишаються своїм батьком. Син повісив в кімнаті прапор і атрибутику 93 бригади, поруч поставив гіпсову фігурку БМП-2, яку подарував батько", - йдеться в кінці публікації.

Нагадаємо, відважний морпіх і хвостатий герой Арчі: вражаюча історія українця з гарячої точки

Як повідомляв "Знай.ua", українці оплакують загиблого на Донбасі молодого героя: "Обличчя як у ангела, ще б жити і жити"

Знай.ua писав, пішов з життя Кіборг, який зняв пам'ятні кадри з ДАП: "Попросив запам'ятати таким, яким був"