Представники Міністерства внутрішніх справ України закликали населення країни відмовитися від сезонного спалювання сміття, листя та іншої рослинності.

Про це повідомляє пресслужба відомства в соцмережі Facebook.

Зазначається, що через активну боротьбу зі сміттям та листям шляхом підпалу виникають сильні пожежі, які завдають шкоди не лише навколишньому середовищу, а й сусіднім будинкам.

"Служба порятунку попереджає: унаслідок пожеж на відкритих територіях страждає не лише довкілля, а й майно громадян. У багатьох регіонах країни люди вже розпочали активну боротьбу із господарським сміттям та залишками рослинності. Така діяльність, яка найчастіше здійснюється випалюванням, призвела до того, що збільшилась кількість пожеж у природних екосистемах та на відкритих територіях", - йдеться в публікації.

Пожежа сухостою, фото ДСНС
Пожежа сухостою, фото ДСНС

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

У МВС додали, що громадяни, які підпалюють сухостій, таким чином нехтують власною безпекою і наражають на небезпеку інших, адже вогонь стає неконтрольованим та здатний знищити не лише гектари природних екосистем, а й людські садиби.

Нагадаємо, у Києві чоловік ледь не загинув у метро: в останню хвилину врятував поліцейський.

Як повідомляв портал Знай.uа, водійське посвідчення в Україні стане ще важче отримати: доведеться здавати новий іспит.

Також портал Знай.uа писав, як телефонні шахраї обібрали довірливих пенсіонерів на сотні тисяч гривень: популярна схема досі працює.