Українци просять в уряду ввести обов'язкове ліцензування всіх служб таксі. Відповідна петиція з'явилася на сайті президента України.

Ініціатором петиції виступив Лявер Євген Іванович і опублікував її 29 березня 2021 року. У тексті він звертається з вимогою обов'язкового ліцензування всіх служб таксі.

"Сьогодні в Україні існують сотні нелегальних перевізників. Псевдослужби ведуть пряме пригнічення водіїв, змушуючи їх за безцінь надавати послуги з перевезення пасажирів. А все тому що так звані ІДС, не мають своїх власних таксопарків, і тому не мають витрат на обслуговування автомобілів. Не мають витрат також і на податок з перевезення", - сказано в тексті петиції.

Автор петиції зазначає, що потрібно змушувати отримати ліцензії і тоді більшість так званих парків таксі, змушені будуть або легалізувати своє становище, або припинять свою діяльність.

"Таким чином з'явиться можливість стандартизації тарифів, також це додаткові надходження коштів до бюджету. Зменшиться кількість аварій за участю таксі, тому що, перед виїздом на маршрут водій буде проходити перевірку лікаря. Наведення порядку в сфері таксі, дозволить вилучити з кола водіїв таксі головного ворога-наркоманів. Вони кожен момент піддають клієнтів і водіїв, які рухаються поруч", - сказано в тексті.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

За день вдалося зібрати всього 23 підписи і у автора є ще 92 дні, щоб зібрати необхідні 25 тисяч підписів і в цьому випадку ця пропозиція буде на особистому розгляді президента України Володимира Зеленського.

Раніше ми повідомляли, крик душі заробітчанина почула вся Україна, зачепив за живе.

Як повідомляв "Знай.uа", батьки благають терміново скасувати ЗНО в школах.

Також "Знай.uа" писав, що українцям розповіли про оформлення субсидії в 2021 році, скільки йде часу.