Євген Клопотенко, відомий український кулінар, який активно веде сторінку в соціальній мережі Інстаграм і ділиться смачними рецептами та корисними порадами, знову повернувся до теми борщу.

На своїй сторінці в Інстаграмі Євген Клопотенко розповів, як добився офіційного визнання борщу національною стравою.

"Шо по борщу. Або історія продовжується. На законодавчому рівні борщ раніше не вважався українським. Світові теж було якось пофіг, за кордоном часто казали, що борщ - то російський суп. Пів року тому я добився того, щоб борщ в нашій країні офіційно визнали національною стравою. Риторика світу після цього змінилася.", - розповів він. Євген Клопотенко

Євген Клопотенко, instagram.com/klopotenko
Євген Клопотенко, instagram.com/klopotenko

Євген Клопотенко, instagram.com/klopotenko
Євген Клопотенко, instagram.com/klopotenko

Популярні новини зараз

Раптово зірветься вітер: синоптик оголосила штормове попередження українцям, коли чекати стихійного удару

Анна Богдан знайшла собі красеня-пілота, Холостяк Заливако змусив її штовхати літак: "Давай, це тобі не сніданок готувати"

Руслан Євдокименко показав дорослу онуку Софії Ротару: "Неймовірні"

Тоня Матвієнко показала, як рятується від спеки, Арсен Мірзоян зацінив: "Так хочеться відпочити"

Показати ще

Євген Клопотенко зазначив, що 30 березня Україна подала борщ до ЮНЕСКО. За його словами цій події передували 20 візитів до Міністерства культури і МЗС та 700 різних документів, а не просто подача заяви на розгляд.

"Ми збирали то все протягом року: дозволи, історії, досьє, все, що доводить причетність борщу до України. Сьогодні надійшло офіційне підтвердження, що ЮНЕСКО прийняло нашу заяву і тепер буде вивчати всі документи. Далі - 2 роки великої праці. Ми будемо робити багато активностей, присвячених борщу, щоб рішення ЮНЕСКО було на користь України. Це вже історія не про їжу, а про українську національну ідентичність. Всередині країни та ззовні. Я ж казав, що ми ще поговоримо про борщ та Україну зі світом, але вже на більш високому рівні.", - поділився він. Євген Клопотенко

Нагадаємо, Євген Клопотенко зізнався, для чого насправді йому ресторан: "Це чесна історія". Євген Клопотенко розповів, що для нього означає його ресторан

Як повідомляв портал "Знай.ua", Євген Клопотенко навчив добиватися успіху: "Нічого не робиш і помираєш. Євген Клопотенко пояснив, як можна добитися успіху у своїй справі

Також "Знай.ua" писав, що Євген Клопотенко поділився рецептом дивовижних кексів: відірватися просто неможливо. Клопотенко поділився рецептом кексів, які дуже гарні в поєднанні з міцним чорним чаєм