Вчені Флоридського університету виявили, що люди похилого віку, які мають на своїй шкірі метицилін-резистентний золотистий стафілокок (MRSA), в два рази частіше вмирають протягом десяти років, ніж ті, хто не є носіями бактерії.

Експерти вивчили дані Національного обстеження стану здоров'я та харчування за 2001-2004 роки. Статтю опубліковано у журналі Journal of the American Board of Family Medicine.

Відомості про учасників у віці 40-85 років зіставили з даними Національного індексу смертності США, щоб відстежити випадки передчасної смерті за 10-річний період.

За словами дослідників, рівень смертності серед учасників без MRSA становив близько 18 відсотків, але серед учасників зі стійким стафілококом рівень смертності становив 36 відсотків.

Дезінфекція рук, фото - Getty Images
Дезінфекція рук, фото - Getty Images

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Золотистий стафілокок зустрічається на шкірі та в носі приблизно третини американців, при цьому більше трьох мільйонів людей є носіями MRSA, стійкого до антибіотиків.

Більшість людей не знають, що вони є носіями примарного вбивці, який приблизно в чверті випадків стає причиною смертельно небезпечної інфекції при ослабленому імунітеті (або при прийомі антибіотиків).

Нагадаємо, Уляна Супрун звернулася до тих, хто заперечує існування небезпечних хвороб.

Як повідомляв портал Знай.uа, українцям розповіли, як вчасно розпізнати гайморит.

Також портал Знай.uа писав, що Євген Комаровський пояснив, чому коронавірус не лікується антибіотиками.