Спеціально для наших читачів, яких цікавлять новини, які пов'язані з пенсійними виплатами, ми знайшли важливі дані. Так, українцям пояснили, як впливає на розмір пенсії "змішаний стаж", у випадку звільнення, пільговий стаж служби в органах - поліції/міліції.

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання "Пенсійний кур'єр" в мережі Facebook.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

"Рубрика "Питання та відповіді". Підкажіть, будь ласка, чи впливає на розмір пенсії за "змішаним стажем" (у разі звільнення) пільговий стаж служби в поліції/міліції?

Право на призначення пенсії за вислугу років поліцейським за наявності "змішаного" стажу визначено в пункті "б" статті 12 Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" (далі - Закон 2262). При цьому періоди проходження служби зараховуються в календарному обчисленні.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Пенсія, скріншот: YouTube
Пенсія, скріншот: YouTube

Розміри таких пенсій обчислюються з урахуванням страхового стажу (не менше 25 років), обчисленого в установленому порядку, у тому числі відповідно до положень пункту 3 Постанови КМУ від 17.07.1992 №393 "Про порядок обчислення вислуги років, призначення і виплати пенсій та грошової допомоги особам офіцерського складу, прапорщикам, мічманам, військовослужбовцям надстрокової служби та військової служби за контрактом, особам начальницького та рядового складу органів внутрішніх справ, поліцейським, співробітникам Служби судової охорони та членам їх сімей" (зі змінами) у межах максимальних відсотків, встановлених для відповідних категорій колишніх поліцейських (70%, 95% або 100% - стаття 13 Закону 2262). "Пенсійний кур'єр" № 11 (929)", - повідомляють автори публікації.

Публікація "Пенсійного кур'єра", скріншот: Facebook
Публікація "Пенсійного кур'єра", скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, пенсія не приходить вчасно? Українцям показали через що затримки, борги продовжують зростати.

Як повідомляв Знай.uа, українці мають право "докупити" стаж для пенсії: що зміниться вже з 1 квітня.

Знай.uа писав, пенсійні накопичення в Україні: Мінсоцполітики презентувало план на нові виплати, озвучено суми.