Відомий український кулінар і переможець проекту "МастерШеф" Євген Клопотенко розмістив у своєму Instagram свіжу публікацію, в якій поділився рецептом солоного чізкейку або сирного пирога з томатами.

"Солоний чизкейк або сирний пиріг з томатами - називайте як хочете, сутність від цього не зміниться. Цей рецепт божественний. Точка. Ви берете житнє борошно, кисломолочний сир, помідори, бам. У роті вибух. У серці вибух. У мозку вибух. Простота, що емоційно вбиває та перероджує. Ви стаєте щасливішими.

Цей пиріг, до речі, наступна моя спроба навчити вас працювати з житнім борошном. Що робити. Берете 200г пшеничного борошна, 150г житнього, 1/2 чайної ложки цукру, 150г нарізаного чи натертого холодного вершкового масла. Перетираєте то все руками до отримання масляних крихт. Додаєте яйце і перемішуєте. У вас вийшло пісочне тісто. Якщо маса занадто суха, то додайте по 1 столовій ложці холодної води, доки тісто не перестане розсипатися в руках. Зробіть кульку, обгорніть плівкою та відправте тісто остигати від ваших палких рук у холодильник на 20 хвилин. Робимо начинку 500-600г кисломолочного сиру (жирність 5%) збиваємо з 3 яйцями, 1/2 ч.л. солі, 1 ст.л. кукурудзяного крохмалю.

Робите блендером бжик-бжик, доки маса не стана кремовою та однорідною. Охолоджене тісто розкачайте, покладіть у форму, залийте сирним кремом, втикніть помідори чері, посипте орегано та печіть 35-40 хвилин при 180 градусах", - написав Клопотенко.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Нагадаємо, Євген Клопотенко видав рецепт традиційної татарської страви – Азу з яловичини.

Як повідомляв портал Знай.uка, Євген Клопотенко нагодував Ірину Федишин бджолами.

Також портал Знай.uа писав, що Євген Клопотенко знайшов оригінальне застосування борщу: "Хотілося потонути".