Українці вкрай обурені тарифами на газ і електроенергію і вимагають уряд переглянути ціни.

Відповідні петиції з'явилися на сайті президента України.

Ініціатором петиції про неприпустиму ціну на електроенергію виступив Аллахяров Джамалі Масмалі-Огли і опублікував її 31 березня 2021 року. У тексті він звертається з вимогою "відхилити непомірну ціну 3,67 за 1 кВт ".

"Закликаю депутатів ВР, уряд, Президента України відхилити непомірну ціну 3,67 за 1 кВт електроенергії для малого та середнього бізнесу.В умовах пандемії коронавірусу і спаду економіки ведення бізнесу з такими тарифами стає неможливим", - йдеться в тексті петиції.

За день вдалося зібрати всього 33 підписи і у автора є ще 92 дні, щоб зібрати необхідні 25 тисяч підписів і в цьому випадку ця пропозиція буде на особистому розгляді президента України Володимира Зеленського.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Ініціатором другої петиції виступив Ісаєв Микола Всісович і опублікував її також 31 березня. У тексті він звертається з вимогою знизити тарифи на газ, адже вони прирівнялися вже до середньої зарплати українців.

"Статтею 13 Конституції України встановлено, що:
- Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, що знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є ОБ'ЄКТАМИ ПРАВА власності Українського народу.

Тобто український народ не повинен платити за газ власного видобутку, який є його власністю, проте в порушення Конституції України, він його оплачує за європейською ринковою ціною, встановленою на європейських хабах, з 1.08.2020 року, коли запрацював ринок газу для населення України, хоча в Україні розміри ЗАРПЛАТ, пенсій і соціальних допомог не були встановлені такими ж як в Європі",- сказано в тексті петиції.

Автор петиції вважає, що підвищенням тарифів на побутовий газ для населення України стало справжнім геноцидом, адже тепер створені всі умови для повного або часткового знищення українців.

"Дії Уряду України щодо підвищення тарифів на побутовий газ для населення України, яким були створені умови для повного або часткового знищення громадян України, є ГЕНОЦИДОМ, за який винні повинні понести відповідне покарання, згідно з ККУ",- сказано в тексі.

Таким чином, автор петиції вимагає:

1. Негайно знизити тарифи на газ для українців виключивши з нього його вартість, а також звільнивши його від ПДВ та інших податків і встановивши його ціну рівній собівартості його видобутку і доставки населенню з рентабельністю не більше 20%

2. Забезпечити розгляд геноциду українців європейськими ринковими тарифами за газ власного видобутку, в порушення Конституції України.

За день вдалося зібрати всього 46 підписи і у автора є ще 92 дні, щоб зібрати необхідні 25 тисяч підписів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Курс валют 1 квітня підтримає гривню, долар падає після стрімкого зростання

Як повідомляє портал «Знай.иа» "3,2 гривні за кіловат замість 1,68": експерт розповів, як подорожчає світло до 2022 року

Також «Знай.иа " писав, що 8 тисяч гривень за газ: експерт порахував, як зростуть ціни до 2022 року