У мережі розповіли історію старшого лейтенанта Андрія Гавецького, який неодноразово рятував життя своїм товаришам.

Таким чином повідомляється, що він прийшов в якості солдата ще в 2010 році, підписав контракт, і з тих пір, вже одинадцятий рік служить на благо Батьківщини.

У школі Андрій Гавецький думав, що стане актором, і навіть подав документи в Київський національний університет культури і мистецтва, але, не склалося, і він навчався на іншому факультеті.

Закінчив три курси, перевівся на заочне навчання і пішов в армію. Там і почав свою службу, яка незабаром стала невід'ємною частиною життя.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

З Луганською областю у нього теж є своя фронтова історія. Найважче далися бої за 32-й блокпост. Андрій разом зі своїми товаришами протистояли ворогу, і чимало хлопців тоді загинуло.

ООС, facebook.com/pressjfo.news
ООС, facebook.com/pressjfo.news

Дорогу до командира пам'ятатиме все життя. Гранатою, випущеної з підствольника, офіцеру відірвало ногу, він злетів з броні і став відповзати в поле, де зумів надати собі першу допомогу. Андрій вирішив йти на його пошуки. За кілька годин десантник побачив пораненого і підповз до нього. Ворог, вогнем зі стрілецької зброї не давав голови підвести і витягнути майже непритомного важкопораненого командира. По телефону Андрій домовився з товаришем, що той миттю БТРом підлітає на вказане місце — і забирає пораненого.

Десантник потім пережив три операції, і знову відправився на фронт.

Андрій Гванецький, фото: ООС
Андрій Гванецький, фото: ООС

До слова, у Андрія є хобі. Він активний спортсмен, і навіть майстер спорту України з пауерліфтингу.

Справжній професіонал, мудрий командир, відмінний чоловік і батько двох діток.

Нагадаємо, захисниця України зважилася на сміливий вчинок і стала прикладом для побратимів.

Як повідомляв портал Знай.uа, окупанти нахабно обстріляли позиції українських захисників: на домовленості плювати.

Також портал Знай.uа писав, що український військовий розповів, чому проміняв спокійне життя на фронт.