Президент України Володимир Зеленський на своїй сторінці в Telegram виклав нову публікацію, в якій заговорив про питання війни і миру.

Глава держави розділив би його на два пункти.

"Насамперед - про Донбас. Так, ескалація помітна з початку року. 20 загиблих і 57 поранених-тільки за перші місяці. Така ціна війни і відстоювання нашої незалежності, суверенітету і територіальної цілісності. Нашої України", - написав Зеленський у підписі до публікації.

Санкції проти Віктора Медведчука так само, як і жорстка позиція з боку влади щодо незалежності України і просування до миру дратує ворога. Це стосується і безаговорочной підтримки з боку західних партнерів. Зеленський зазначив, що мова йде про ворога, який вторгся на Донбас і окупував Крим.

Володимир Зеленський, кадр з відео
Володимир Зеленський, кадр з відео

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Подібні речі зрозумілі, як і бажання повернутися до умов, коли режим повного і всеосяжного припинення вогню діяв ефективніше. Тоді з 27 липня 2020 року протягом багатьох місяців було в десятки разів менше поранених і загиблих.

"Другий пункт – нарощування присутності російських військ на кордоні з Україною. Гра м'язами у форматі військових навчань і можливі провокації вздовж кордону – це традиційна справа Росії. Таким чином вона намагається створювати атмосферу загрози і одночасно - тиску під час переговорів про припинення вогню і про мир як нашу цінність", - заявив Володимир Зеленський.

При цьому глава держави зазначив, що українська армія представляє не тільки силу і міць, а й мудрість і виваженість. Україна - єдність. І ми завжди готові до будь-яких провокацій. Процес переговорів по світу, за словами Зеленського, нелегкий. Однак ніхто і не сподівався, що він буде таким. І завжди боляче втрачати наших людей, нестерпно і сім'ям, родичам загиблих після подібних новин.

Зеленський, скріншот: Telegram
Зеленський, скріншот: Telegram

"Саме тому ми не зупиняємося і домовляємося про перемир'я як про найшвидший тактичний крок. Наша ж стратегія - обов'язково мир і повернення наших людей і територій", - підсумував президент України.

Нагадаємо, Володимир Зеленський оприлюднив декларацію: скільки заробила сім'я президента у 2020

Як повідомляв "Знай.ua", "Україна стала першою у світі", - Володимир Зеленський похвалився новими паспортами

Знай.ua писав, "Значно спростить життя", - Володимир Зеленський привітав Верховну Раду "перемогою"