У районі операції Об'єднаних сил у Маріуполі, на базі 3-го Державного пожежно-рятувального загону, передали Головному управлінню ДСНС у Донецькій області спеціальну машину радіаційної та хімічної розвідки та лабораторного контролю (СМРХР-ЛК).

Лабораторія обладнана сучасними приладами для оперативного аналізу ситуації, проведення радіаційної та хімічної розвідки, засобами для відбору проб та ідентифікації невідомих речовин. Про це повідомили в пресштабі ООС.

Вона також оснащена засобами індивідуального захисту особового складу, в тому числі захисними костюмами, дихальними апаратами і засобами для ліквідації витоків хімічних речовин.

машина радіаційної та хімічної розвідки, фото з Facebook ООС
машина радіаційної та хімічної розвідки, фото з Facebook ООС

Обладнання було надано в рамках проекту "Посилення спроможності України щодо реагування на НС, пов'язані з небезпечними хімічними речовинами".

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

"Швидке визначення характеру загроз на місці НС вкрай важливо для порятунку людей. Адже йдеться про можливість аварійно-рятувальних служб приймати своєчасні рішення та оперативно реагувати на надзвичайні ситуації", - зазначив Генрік Вілладсен.

Дослідження виявили ряд екологічних ризиків на Сході України. Більше 80% пошкоджених об'єктів на Донбасі відносяться до категорії підвищеної небезпеки. Крім того, у 2014-2019 роках відбулося понад 500 збоїв у роботі місцевих промислових підприємств.

Нагадаємо, захисники помітили на Донбасі нові об'єкти бойовиків.

Як повідомляв портал Знай.uа, ЗСУ на Донбасі отримали рятувальне обладнання.

Також портал Знай.uа писав, як захисниця України зважилася на сміливий вчинок і стала прикладом для побратимів.