Стало відомо про те, чому зникають річки, і вода в принципі. Експерти розповіли, що всьому виною щорічне випалювання лугів.

Таким чином повідомляється, що спалюючи сухостій, ми позбавляє землю гумусу, і якби раніше, протягом багатьох століть на землях горіла трава, тоді б замість чорнозему мали б безплідну глину.

У вогні гинуть мільярди дрібних організмів, які забезпечують родючість грунту.

Постійне спалювання рослинного покриву порушує водний обмін між грунтом і атмосферою. Чорна поверхня згарища притягує сонячне тепло і ще більше прискорює випаровування вологи, яка накопичилася за зиму в землі, позбавляючи води наші річки і ставки, якої вони так потребують в умовах кліматичної кризи і глобального потепління.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

На перший погляд суха, торішня трава може здатися мертвою, але, насправді там живе величезна кількість живих організмів. Також під покровом старої трави спали різні рослини, які чекали весни, щоб прорости.

Пожежники, фото: ДСНС
Пожежники, фото: ДСНС

Один рух сірником, і це все може бути знищено. Пожежа-небезпечне явище для всього навколо, і для людей, і для самої природи. Але, ніхто про це не замислюється, і підпалює траву, адже вірять стереотипам, що так швидше виросте нова, молода.

Раніше портал "Знай.ua" писав про те, що на Прикарпатті відомому журналісту намагалися спалити магазин, чоловік підозрює п'яного чиновника Зеленського

Також портал "Знай.ua" писав, що на Львівщині старшокласник з психічними розладами підпалив школу-інтернат

Також портал "Знай.ua" писав, що на Тернопільщині пенсіонерка-героїня витягла трьох дітей з палаючого будинку: "мені підказало серце"