Українці просять перевести обов'язкове служіння в армії на добровільне, адже це порушує права людини на свободу життя.

Відповідна петиція з'явилися на сайті президента України.

Ініціатором петиції виступив Перевалов Данило Володимирович і опублікував її 1 квітня 2021 року. У тексті він звертається з вимогою створити або оновити указ про відмову строкової служби за призовом і залишити тільки на добровільній і контрактній основі. Адже багато юнаків їдуть за кордон, щоб сховатися від військкомату і мають величезні шанси залишитися там назавжди.

"Прошу Президента України та Адміністрації Президента створити або оновити (якщо є в наявності) указ про відмову від строкової служби за призовом і залишити тільки на добровільній і контрактній основі. Призов може відбуватися тільки у військовому становищі країни.
Тому що більшість молодих хлопців їде за кордон щоб сховатися від військкомату і мають дуже багато шансів залишитися там назавжди, тому якщо ваша мета повертати молодь в Україну прошу вас скасувати обов'язковий призов в армію", - йдеться в тексті петиції.

Призов до армії, кадр з відео
Призов до армії, кадр з відео

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

При цьому, автор не забув згадати, що через "обязаловку" процвітає хабарництво, адже багато хто просто відкуповується від служби.

"Також багато хто просто відкуповується від служби, даючи хабарі від лікаря який веде обстеження, посередників (вирішував місцевих) до не будемо кривити душею в деяких ситуаціях самому воєнкому.
Оскільки ваш меседж антикорупція це буде відмінний привід залишити деяких держслужбовців хабарів.
Вважаю розумним скасувати обов'язкову службу і показати українцям, що держава поважає їх і їх вибір",- написав автор.

На думку Перевалова, армія повинна бути, як професія, добровільним вибором, тоді її перестануть боятися і почнуть поважати.

За день вдалося зібрати всього 39 підписи і у автора є ще 92 дні, щоб зібрати необхідні 25 тисяч підписів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Український військовий поділився своєю історією з фронту: "хотів бути актором..."

Як повідомляє портал «Знай.иа» В Україні стартував призов до ЗСУ: скільки хлопців підуть захищати Батьківщину

Також «Знай.иа " писав, що В Україні запропонували скасувати строкову службу, призовники скаржаться: "змушені ховатися, щоб жити спокійно"