У Мехіко сотні учасниць феміністичних рухів напали на поліцію і зламали захисні бар'єри в ході маршу проти поліцейського насильства.

Про подробиці події пише місцеве видання Uiversal.

Повідомляється, що в суботу, 3 квітня, в столиці Мексики Мехіко пройшов марш проти поліцейського насильства по відношенню до жінок. Причиною маршу стала недавня смерть мігрантки з Сальвадору в туристичній зоні Тулуамі на південному сході країни. Вона померла під час затримання, коли один з правоохоронців занадто довго притискав її коліном до землі.

Охороняти марш феміністок направили жіночі загони поліції Atenas, проте навіть цей факт не втримав учасниць руху від заворушень. Близько 250 учасниць протесту почали ламати металеву огорожу і вступати в сутички з правоохоронцями. Багато з них мали при собі молотки і кирки.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Група протестуючих феміністок розібрала металеву огорожу Національного палацу і вступила в зіткнення з поліцією, що охороняє його", - йдеться в повідомленні.

Також стало відомо, що протестувальники вирвали одну з поліцейських і звільнили убік від решти групи правоохоронців. У той же час, в поліції про втрати і постраждалих офіційно не повідомляли.

Нагадаємо, що у Великобританії службовий пес накинувся на поліцейського, який бив журналіста в ході протестів.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Одесі водії мартшруток на 168 маршруті влаштували страйк.

Також Знай.uа писав, що Ірена Карпа прокоментувала нещодавні протести під офісом президента в Києві.