В Україні почали активно падати ціни на картоплю завдяки імпорту з європейських країн.

Детальніше про це пише видання AgroTimes.

Повідомляється, що останнім часом в Україні збільшився імпорт картоплі з Польщі та країн Балтії, що позитивно вплинуло на цінову політику в країні. На оптових ринках і в крпних супермаркетах заявили про зниження цін на картоплю.

Зокрема, на найбільшому західному українському оптовому ринку "Шуварі", у Львові, ціна на коренеплід впала з 7.20 до 6.80 гривень за кілограм. У той же час на південному оптовому ринку "Неждана", розташованому в селі Великі Копані в Херсонській області, картопля подешевшала з 9-12 гривень за кілограм до 8-11 гривень за кілограм.

картопля / фото: Pixabay
картопля / фото: Pixabay

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

У той же час Одеський оптовий ринок "Початок" не став знижувати ціни – там картоплю можна придбати за 8-10 гривень за кілограм, хоча в середині березня вартість знизилася в середньому на 1 гривню.

Столичні супермаркети "Ашан", "Фуршет", "Метро" і "Новус" також не поспішають різко скидати цінники. Протягом місяця в середньому ціна на коренеплід знизилася на 74 копійки за кілограм. Зараз її вартість коливається в районі 11.17 гривень за кілограм.

Нагадаємо, що масло і цукор подорожчали, картопля подешевшала: як змінилися ціни продуктового кошика.

Як повідомляв портал Знай.uа, на Тернопільщині рекордно подорожчала соняшникова олія: досить смажити.

Також Знай.uа писав, що експерт розповів про те, як зміниться ціна на світло для українців до 2022 року.