Відомий український педіатр, телеведучий і вже доволі популярний блогер Євген Комаровський продовжує посвячувати українців у моменти виховання і спостереження за дітьми. Так, зокрема, Комаровський поділився інформацією про шкоду і користь цукру для дітей.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Євгена Комаровського, відео IGTV в мережі Instagram.

Євген Комаровський про шкоду і користь цукру, скріншот: Instagram
Євген Комаровський про шкоду і користь цукру, скріншот: Instagram

"Цукор корисний? Або це виключно шкідливий продукт? На ці питання доктор Комаровський відповість у відео.", - повідомляють у доктора Комаровського.

"Отже, друзі, наша улюблена рубрика "Їжа" і говорити сьогодні будемо мало не про найулюбленішу їжу, улюблена їжа це солодка. Чим більше людство вивчає цукор, тим більше воно цукру боїться.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Все ускладнюється, на жаль, таким явищем, як смартфон. Раніше діти мали можливість стрибати скакати і витрачати зайву енергію, зараз таких можливостей все менше. Найцікавіше вдома, сидячи перед комп'ютером, перед телевізором. Тому цукор це не тільки проблеми із зайвою вагою, це не тільки проблеми з зубами, це реальні проблеми зі здоров'ям.

Тому в багатьох країнах світу просто вже в якості обов'язкового водиться правило вказувати на будь-якому продукті кількість "вільного цукру". Вільний цукор - тобто цукор-пісок який у кожного вдома, і ось цей цукор може додаватися в продукти.

Увага, ось є яблуко, в ньому є цукор, але це не рахується. Цукор який ми додаємо додатково, ось цей цукор дуже важливий. Зрозуміло? І я хочу щоб ви зараз почули, записали, запам'ятали, детально важливий момент.

Наприклад, до двох років людина взагалі не повинна отримувати цукор. Нуль грамів цукру протягом доби. Почуйте мене, друзі мої, жодних солодких кашок. Зрозуміло? До двох років якщо ви дали дитині сирок з родзинками, або з курагою, які оброблено на блендері, солоденький і смачненький - це нормально, але якщо ви в цей сирок додали цукор, ви робите велику помилку. Поки зрозуміло, продовжуємо - з трьох до шести років, цифри такі - 3 - 19 г, з 7 до 10 років - 24 г і після 10 років - 30 г.", - поділився Євген Комаровський.

Раніше повідомляли, Євген Комаровський пояснив, як і чим можна годувати хвору дитину.

Як повідомляв Знай.uа, доктор Комаровський дав інструкцію, як домогтися "дзена": "Жодних соцмереж".

Знай.uа писав, смертельна інфекція оселилася на тілі здорових людей: перевірте ніс і шкіру.