З приходом весни хочеться вийти на пікнік з близькими людьми, приготувати шашлик і просто весело провести час. Однак, через карантин такої можливості поки немає, тому ми підготували для вас відмінну альтернативу страв з мангала – шашлички з печериць.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
- Печериці (середнього розміру) - 500 г
- Масло рослинне - 3 ст. л.
- Соєвий соус - 3 ст. л.
- Італійські трави (за бажанням) - 1 ч. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Пластівці гострого перцю (за бажанням) - 0,5 ч. л.
- Лимонний сік - 2 ст. л.
- Часник - 2-3 зубчики
- Сіль, перець - за смаком
Приготування:
Для початку замочуємо дерев'яні шпажки в невеликій кількості води, щоб при випіканні вони не почали підгоряти. Досить залишити їх у воді на 15-20 хвилин.
Печериці ретельно очищаємо від бруду за допомогою вологої губки або промиваємо їх під проточною водою.
Далі готуємо маринад: змішуємо рослинне масло, соєвий соус, паприку, пластівці червоного перцю, італійські трави, лимонний сік, пропущений через прес часник і сіль з перцем. Готовим маринадом заливаємо печериці і ретельно все перемішуємо.
У такому вигляді накриваємо гриби тарілкою або плівкою і залишаємо хвилин на 15-20 на столі. Якщо часу небагато, то цей етап можна пропустити, а якщо навпаки – багато, то можна залишити в холодильнику на пару годин.
Дістаємо наші гриби і нанизуємо на шпажки так, щоб по краях залишилося місце. З даної кількості печериць виходить близько 5-6 шашличків. Викладаємо гриби на бортики форми, щоб вони не торкалися дна. Якщо так не виходить, то можна запікати шашлички на решітці в духовці.
Випікаємо гриби на шпажках в заздалегідь розігрітій духовці до 200 градусів приблизно 15 хвилин. Вони повинні вийде підсмаженими, але пружними.
Готово! Приємного апетиту!
Нагадаємо, що Таня Брик поділилася рецептом японської локшини з креветками і грибами.
Як повідомляв портал Знай.uа, у мережі розповіли про традиційні українські страви, які стануть в нагоді всім тим, хто постить.
Також Знай.uа писав про борщ гуцульський, весільний або на квасі: топ-5 унікальних рецептів головної української страви.