Охорона порядку і пошук невідомих речовин – навички, яким навчають собак в Кінологічному навчальному центрі. Про підготовку службових собак розповіли в МВС України.

"Як і людина, кожна собака – індивідуальність. Потрібно завжди знаходити підхід до кожної собаки так само, як і до людини. Щоб в залежності від характеру собаки, її поведінки, як курсант з нею може справлятися, це все в комплексі йде досить серйозно і складно буває", - говорить майор Олександр Ревуцький.

Спанієль Соня, якій 1,5 року, вже 2 місяці вона навчається пошуку тютюнових виробів на кордоні.

"Все поступово, все по крупиночках, спочатку з її улюбленою іграшкою, потім додаємо всі ці запахи потроху, потроху. І потім зменшується вже її іграшка і вона стає на той запах, який потрібно", - розповіла кінолог.

При цьому кінологи проводять зі своїми собаками цілий день. За кожною службовою собакою закріплений свій наставник.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Ревуцький розповів, що будь – яка собака-Службова або домашня повинна мати набір навичок, інакше вона може бути небезпечною і неконтрольованою для оточуючих.

"Що стосується підготовки - навички слухняності, щоб собака була контрольована. Що стосується спеціальних собак-це пошук наркотичних або вибухових речовин, зброї в багажі, в автотранспорті, в приміщенні", - говорить майор.

Виявляється, не всім собакам під силу така "робота". І порода в цьому грає свою роль.

"На підготовку беруть собак від 3 місяців до 3 років. Це найоптимальніший вік, який піддається дресируванню. У нас йдуть службові породи. Це Німецька вівчарка або Бельгійська вівчарка. Або мисливські породи: лабрадор, спанієлі, які за своєю природою мають схильності до пошуку", - говорить Ревуцький.

Раніше ми повідомляли, відважна прикордонниця захопила українців і похвалилася чотирилапим напарником.

Як повідомляв "Знай.uа", в Україну під виглядом ялинок пересилали зброю з Канади-видав "ствол".

Також "Знай.uа" писав, що ці собаки без праці знаходять вибухівку і рятують сотні життів.