Починаючи з квітня 2018-го, органи Пенсійного фонду щорічно автоматично перераховують пенсії працюючим пенсіонерам без їх звернень. Про зміни в 2021 році розповіли в Facebook Пенсійного кур'єра.

З 1 квітня без додаткового звернення особи, органи Пенсійного фонду проводять перерахунок пенсії тим пенсіонерам, які на 1 березня року, в якому здійснюється перерахунок, отримали право на його проведення.

Іншими словами, якщо особа після призначення або попереднього перерахунку пенсії продовжувала працювати і набула не менше 24 місяців страхового стажу, або менше 24 місяців страхового стажу, але після призначення або попереднього перерахунку пройшло не менше двох років, з 1 квітня 2021 року їй буде здійснено автоматичний перерахунок пенсії.

пенсіонери, скріншот з відео
пенсіонери, скріншот з відео

Обов'язковою умовою для перерахунку є саме факт продовження роботи після призначення/перерахунку пенсії на придбання у зв'язку саме з цим страхового стажу.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Тепер, з 1 січня 2021 року набули чинності зміни до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" та Податкового кодексу України, якими передбачено подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та податку на доходи фізичних осіб щоквартально (а не щомісяця). Строки подання такої звітності (податкового розрахунку) встановлено Податковим кодексом України — протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного кварталу.

Враховуючи викладене, дані про страховий стаж за певний квартал будуть відображені в реєстрі не раніше середини наступного кварталу.

Отже, на 1 квітня 2021 року даних про страховий стаж і заробітну плату за січень і лютий 2021 року в реєстрі не буде. Автоматичний перерахунок працюючим пенсіонерам буде проведено після надходження відомостей про сплату єдиного внеску за цей період.

При цьому дата проведення перерахунку пенсій працюючим пенсіонерам залишається незмінною! Як передбачено Законом, це-1 квітня 2021 року.

Раніше ми повідомляли, пенсіонер "замовив" пасинка своєму боржнику, життя ціною в 250 тисяч гривень.

Як повідомляв "Знай.uа", що зміниться для пенсіонерів з квітня, новий пенсійний вік і виплати на похорон.

Також "Знай.uа" писав, що українцям змінили нарахування індексації, що тепер із зарплатами.