Відомий український кулінар і переможець "Майстер шеф-5" Євген Клопотенко розповів шанувальникам про фудсейвінг.

Відповідний пост з'явився на його сторінці в Instagram.

Після перемоги в кулінарному шоу Євген Клопотенко відкрив свій ресторан і почав активно займатися соціальними мережами, де розповідає українцям про кулінарію. Шеф-кухар досить часто піднімає важливі теми, пов'язані з їжею і цей раз не став винятком.

У своєму новому пості кулінар розповів шанувальникам про фудсейвінг. Він пояснив, що найчастіше люди викидають у смітник їжу, яка, на їхню думку, виглядає непривабливо, а від того і здається неїстівною. Хоча, безліч з цих продуктів ще могли знайти своє призначення на кухні.

"Буряк можна їсти зі шкіркою. А якщо хрумтить пісок, то ви його просто погано помили. Морквяні попки - це теж їжа. І їх можна кинути у бульйон. Чи запілити соус", - написав Клопотенко.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Пост Євгена Клопотенка в Instagram / скріншот
Пост Євгена Клопотенка в Instagram / скріншот

Він написав, що українцям варто змінити своє ставлення до їжі, щоб змінити своє ставлення до життя.

"І коли змінюєш своє ставлення до продуктів, то змінюється ставлення до життя. Ти починаєш цінувати те, що раніше не цінував. Такий ото він - принцип фудсейвінгу. Я його інтегрував у своє життя та життя свого ресторану. Ви теж спробуйте", - зазначив переможець"Майстер шеф".

Нагадаємо, що Євген Клопотенко завдяки мигдалю та печерицям подарував звичайній гречці нове життя

Як повідомляв портал Знай.uа, Євген Клопотенко заговорив про те, в чому відрізняються рецепти на сайті або Youtube і в ресторані

Також Знай.uа писав, що Клопотенко розповів, як приготувати солоний чізкейк.