У середу, 7 квітня, на територію України прийдуть повітряні маси арктичного походження та вологий південний циклон.

За прогнозом синоптика Наталії Діденко, холодна повітряна маса створить низьку температуру повітря і навіть сніг на Півночі, місцями в західних і центральних областях країни. Температура повітря в цих регіонах опуститься до +1 +5 градусів.

Східна частина України опиниться в теплому секторі циклону, тому в Луганській і Донецькій області температура повітря підніметься до +14 +18 градусів.

Дощі прогнозуються на Сході, Півдні та в багатьох центральних областях, тих, що ближче до східної частини. Стовпчики термометрів покажуть близько +9 +13 градусів. Південно-західний вітер перейде на північний і північно-західний, буде поривчастим.

У Києві в середу стоятиме хмарна погода. Вранці і вдень пройде дощ. Температура повітря в столиці складе близько +2 +3 градусів.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Народний прогноз погоди в Україні

7 квітня відзначається свято Благовіщення Пресвятої Богородиці. Якщо в цей день вітер, іній і туман – до врожайного року. Якщо сніг на дахах є, так буде він ще через місяць в полі. Якщо Благовіщення холодне – чекай сорок морозів вранці. На Благовіщення гроза – до теплого літа.

погода на 7 квітня, фото з сайту Укргідрометцентру

Нагадаємо, квітень змусить українців зняти куртки і схопити парасольки: коли чекати тепла.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптик Наталка Діденко попередила про "тепловий вибух" у квітні: "Сміливо на свіже повітря".

Також портал Знай.uа писав, що синоптик Наталка Діденко назвала народні вірування, які працюють: прикмети на погоду навесні.