Пресштаб ООС на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook вирішив розповісти історію молодшого сержанта з позивним "Ключ", який почав свій бойовий шлях ще в 2015 році.
Чоловік зараз проходить службу в окремій механізованій бригаді.

"У мене в родині, крім Діда, військових не було... Пам'ятаю, мені було 5 років, і дід говорив, що хоче, щоб я став військовим. Але, на жаль, не дожив він до того часу, коли я таки надів форму. Коли відбувалася Революція Гідності, у мене на Майдані було багато друзів. Після анексії Криму багато з них пішли захищати країну... Я спочатку їздив на фронт, як волонтер. Тому що не хотіли брати в армію - мені було 17 років. І ось у квітні 2015-го мені нарешті виповнилося 18, і я пішов у військкомат підписати контракт з ЗС України. Мені буквально за пару днів зібрали документи для особової справи, і я поїхав в Миколаїв в навчальний центр. Там пройшов прискорений курс молодого бійця, склав присягу і був відправлений в одну з бригад", - поділився український військовослужбовець.

Воїн ООС, фото: Unian
Воїн ООС, фото: Unian

Він зазначив, що неспроста вибрав цей позивний, так як в дитинстві навчався в музичній школі, де грав на бандурі, а на початку нотного рядка є знак, який і називається скрипковий ключ, тому такий позивний він собі і вибрав. Військовослужбовець потрапив до батальйону Вадима Сухаревського, тому ні хвилини не шкодував про це. Йому хотілося бути схожим на нього, так як це дуже відомий офіцер.
І вже через два дні після того, як він потрапив до підрозділу, вони вирушили на бойове злагодження, де йому запропонували пройти тижневий випробувальний термін за однієї умови. Якщо він пройде його, то потрапить в розвідвзвод. У підсумку йому довелося підніматися о третій ранку, займатися бігом щоранку. Адже військових випробовували саме на витривалість.

"Цього року закінчую заочне навчання у вузі і влітку планую подавати документи у Військову академію в місті Одеса. Хочу стати офіцером, тому що пообіцяв своєму першому комбату Вадиму Сухаревському, що повернуся в його підрозділ тільки офіцером", підсумував "Ключ".

Нагадаємо, молодий воїн пішов захищати Україну на Донбас у 18 років: "Це наш обов'язок"

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Як повідомляв "Знай.ua", поет на війні: український морпіх розповів про важкі випробування на фронті

Знай.ua писав, Українська сім'я пішла на фронт разом, щоб не розлучатися навіть на війні: і в горі, і в радості