Conflict Intelligence Team розповіли про польовий табір російських військових за 250 кілометрів від кордону з Україною.

На думку розслідувачів, така диспозиція "має скоріш наступальний, ніж оборонний характер". Вони додають, що війська концентруються на кордоні з Україною, а не з ДНР або ЛНР. Про це пише Lentach.media.

В кінці березня - на початку квітня з'явилися повідомленні про перекидання російських військових до кордону з Україною. Водночас мешканці Воронезької області стали обурюватися у соцмережах, що військові розташувалися поряд з дачними будинками.

Фото: twitter.com/trbrtc
Фото: twitter.com/trbrtc

Фото: twitter.com/trbrtc
Фото: twitter.com/trbrtc

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Фото: twitter.com/trbrtc
Фото: twitter.com/trbrtc

"Дачникам перекрили всі під'їзди, ламають дерева. Розташувалися не на полігоні, а в глибині лісу. Ми живемо там 10 років і такого неподобства не було ніколи", — повыдомляэ Conflict Intelligence Team слова очевидців.

Розслідувачі дійшли висновку, що військові отаборилися на полігоні "Погоново" під Воронежем. Ця інформації підтвердилася супутниковими знімками, які опублікував кореспондент NYT Крістіан Триберт.

Диспозиція російських сил як мінімум у Воронезькій області має скоріше наступальний, ніж оборонний характер — вважають автори розслідування.

Фото: twitter.com/trbrtc
Фото: twitter.com/trbrtc

Скріншот: Телеграм
Скріншот: Телеграм

Нагадаємо, в Україні пандемія посилила жорстокість поліції і домашнє насильство на 61%. Згідно з даними Amnesty International пандемія коронавірусу погіршила ситуацію з правами людини в Україні

Як повідомляв портал "Знай.ua", ПФУ оновив порядок нарахування зарплатні й пенсій українцям: що змінилося. Набрала чинності постанова правління Пенсійного фонду України

Також "Знай.ua" писав, українські міста отримають єдині е-квитки на громадський транспорт: як це працюватиме. Презентовано е-квиток єдиного муніципального транспортного процесингу для українських міст