Помер олімпійський чемпіон з важкої атлетики Віктор Куренцов, який нещодавно відсвяткував свій 80-річний ювілей.

За своє життя Віктор Куренцов встановив 26 світових рекордів, став чемпіоном і призером Олімпіади й незліченну кількість разів вигравав міжнародні першості.

Як повідомляється, олімпійський чемпіон з важкої атлетики Віктор Куренцов помер у середу, 7 квітня, у віці 80 років. Про це на своїй сторінці в Instagram повідомив глава Одинцовського міського округу Московської області Андрій Іванов. 5 квітня цього року колишній спортсмен відзначив 80-річний ювілей.

Віктор Куренцов, фото: sportrbc
Віктор Куренцов, фото: sportrbc

Віктор Куренцов, фото: sportrbc
Віктор Куренцов, фото: sportrbc

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Помер Віктор Григорович Куренцов. Буквально днями він відзначив 80-річчя і така сумна звістка. Мої співчуття рідним і близьким. Вічна пам'ять», — йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, Віктор Куренцов був чемпіоном Олімпійських ігор 1968 року, а також срібним призером ОІ-1964. Спортсмен шість разів вигравав чемпіонати світу, сім разів - континентальні першості, а також був дев'ятикратним золотим призером чемпіонату СРСР. На професійному рівні він завоював 150 золотих нагород і встановив 26 світових рекордів.

Віктора Куренцова занесли до Книги рекордів Гіннеса як спортсмена, який підняв більше за всіх важких предметів на кілограм власної ваги — 187,5 кг в поштовху двома руками. Цей рекорд ніхто не міг побити протягом 10 років.

Нагадаємо, у морзі переплутали тіла померлих: рідні замість батька відспівали незнайому жінку. На Харківщині в морзі переплутали тіла померлих

Як повідомляв портал "Знай.ua", відомий американський письменник і сценарист, автор сценарію до фільму "Горбата гора" Ларрі Макмертрі помер на 85-му році життя. Інформацію про його смерть підтвердили представники сім'ї.

Також "Знай.ua" писав, померла зірка культового серіалу: лікарі боролися до останнього. Днями пішла з життя талановита акторка