Стало відомо про те, що на сторінці NASA в соціальній мережі Instagram з'явився новий, неймовірно красивий знімок. Виглядає він як картинка, але, це не зовсім так.

Таким чином повідомляється, що це зображення-поверхня Марса. У Це важко повірити, так як багато хто звик бачити пилові кадри з помаранчевими відтінками, які зроблені марсоходами.

На новому знімку теж багато помаранчевого кольору, але, на подив також багато і синього.

Те, що ви бачите тут, - це зображення, зняте орбітальним апаратом NASA Mars Odyssey. Вже два десятиліття він кружляє навколо Марса, і є найдовговічнішим космічним апаратом Марса в історії.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Але, є примітка - зроблено фото було не в кольорі. Спеціальний алгоритм пізніше присвоїв синій відтінок в частині знімка, де володіли більш холодні температури. Тому, можна вважати його фальшивим.

Знімок охоплює область розміром приблизно 30 кілометрів.

Всього за 13 годин знімку вдалося набрати практично 600 тисяч лайків, що є досить відмінним результатами. Всім цікаво подивитися на дюни синього кольору, які з'явилися на Червоній планеті.

Раніше повідомляли, Селфі з Марса і приватний космоліт: вчені буквально занурили світ в епоху підкорення Всесвіту.

Як повідомляв Знай.uа, Єлизавета II втекла від проблем після інтерв'ю принца Гаррі і Меган Маркл на Марс.

Знай.uа писав, послання для інопланетян? На парашуті марсохода NASA виявили " пасхалку".