Відомий і авторитетний у вчених колах британський астрофізик Мартін Ріс жорстко розкритикував і назвав небезпечною помилкою ідеї засновника SpaceX Ілона Маска щодо "колонізації землянами Марса".
Відомо, що Ілон Маск має намір відправити на Червону планету доволі велику кількість людей. Про це стало відомо завдяки повідомленню британського видання SkyNews.

Колонізація Марса, скріншот: YouTube
Колонізація Марса, скріншот: YouTube

"Жити на Марсі анітрохи не краще, ніж жити на Південному полюсі або на вершині Евересту", - цитують вченого журналісти видання.
Ілон Маск, фото: Getty Images
Ілон Маск, фото: Getty Images
Також з вченим погодився його колега Ніл Деграсс Тайсон з США, який переконаний, що для повноцінної колонізації Марса переселенцям належить спочатку створити на ньому умови, схожі з земними.

Марс, скріншот: YouTube
Марс, скріншот: YouTube

Також вчений переконаний, що на даному етапі розвитку технологій переселення на іншу планету неможливе. Він підкреслив, що у випадку загрози глобальної катастрофи на планеті, люди, швидше, зможуть попередити її, аніж зробити Марс придатним для життя.
Нагадаємо нашим читачам той факт, що американський бізнесмен і власник компанії SpaceX Ілон Маск пообіцяв до 2050 року відправити на Марс близько мільйона людей. Президент "Марсіанського суспільства" Роберт Зубрін назвав ці плани дуже амбітними.

Кадр з фільму "Марсіанин", скріншот: rezka.ag
Кадр з фільму "Марсіанин", скріншот: rezka.ag

Експерт сказав, що нам під силу заснувати населену колонію на Марсі до 2030 року і створити марсіанське місто-мільйонник до 2100 року. А в найближчі п'ять років цілком реально відправити на Червону планету кораблі Starship з вантажем або роботами, щоб приступити до автоматизованого будівництва бази.
Але для життя колонізаторів на цій базі будуть потрібні силові установки і системи для вироблення палива з марсіанського кисню і води.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще