Євген змінив офіцерські погони на сержантські заради захисту України на передовій.
Історію українського військовослужбовця розповіли на фейсбук-сторінці Операції об'єднаних сил.
Командир відділення одного з батальйонів морської піхоти Євген з позивним "Майорчик" захищає українську землі на приазов'ї. Через свою скромність, неохоче розповідає про свій бойовий шлях.
Лави ЗСУ Євген поповнив у 2016 році. Але той момент не став початком служби чоловіка, а скоріше його продовженням.
Раніше Євген був офіцер Міністерства внутрішніх справ України, який працював у карному розшуку та спеціальних підрозділах.
За кілька років до початку війни звільнився з лав правоохоронців у званні майора. Саме через професійне минуле за Євгеном і закріпився позивний "Майорчик" серед побратимів.
Маючи чималий досвід поводження з різними видами зброї, у 2016 році чоловік розпочав службу в навчальному центрі морської піхоти, на посаді інструктора з вогневої та бойової підготовки. Згодом перевівся до бойового підрозділу.
"Передавати хлопцям досвід можна і тут, на передовій. А ще й рідну матір Україну захищати",- розповідає "Майорчик".
Євгену зізнався, що йому кілька разів пропонували пройти офіцерські курси. Деякий час він навіть виконував обов'язки заступника командира роти, але все одно повертався до побратимів, вважаючи, що зараз потрібен тут, на місці командира відділення. А офіцерські погони можуть і почекати.

фото: ООС
фото: ООС

"Майорчика" вдома, в Одесі, чекають дружина і троє дітей. Євген називає кохану справжньою офіцерською дружиною.
"Вона відноситься до тієї категорії жінок, які разом з чоловіком і Крим, і Рим і військові гарнізони. Терпіла мою постійну відсутність під час служби в МВС і з повним розумінням поставилася до рішення йти на війну. А нудьгувати часу у неї немає - молодший син з'явився у нас вже під час моєї служби в морпіхах. Йому зараз чотири", - розповідає чоловік.
Старший син Євгенія, також вибрав шлях батька і готується до вступу у військовий інститут.
"До сім'ї хочеться щомиті. Душею я - з ними. Але тілом і розумом я повинен бути тут, на передовій. Хтось повинен зупинити кровопролиття і загибель наших хлопців і завоювати мирне майбутнє для наших дітей"− каже морпіх "Майорчик", який змінив офіцерські погони на сержантські, щоб стати на захист України.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Американські дипломати побачили Донбас своїми очима: "переконалися в присутності окупантів"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Очі полеглого українського героя нависли над містом: "кожен повинен пам'ятати..."

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Також «Знай.иа " писав, що Командир легендарної 93-ї розповів, як воїнам ЗСУ вдається вистояти проти ворога: "головне - не втратити контакт з противником"