Лікар оториноларинголог-отохірург Павлюк звернув увагу українців на те, що не варто сподіватися, що антитіла до коронавірусу залишаться назавжди, забезпечивши нам таке собі "безсмертя".

Про це фахівець пише на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук.

"Антитіла не назавжди і ви не безсмертні. Одного прекрасного ранку ти прокинешся і тебе трохи заболить горло, ну трішечки, ти подумаєш - певно через холодну колу, окей - йдемо далі, слабкість - то від погоди, то дощ, то сонце - все логічно, тихеньке покашлювання теж від пилюки та старої ковдри з пір'ям, нюх і смак інколи пропадає якщо застуда...", - перелічує перші симптоми хвороби лікар.

Коронавірус з Китаю, фото: Getty Images
Коронавірус з Китаю, фото: Getty Images

Лікар пояснює, що часто люди, гадаючи, що нічого серйозного немає, продовжують жити звичним життям. Вони відвідують спортзал, водять дитину у дитсадок, гуляють вулицями міста і ходять у гості до знайомих. І саме так розповсюджують вірус.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

"Випадково по запису відвідаєш спортзал, бо треба схуднути, там кілька разів кашлянеш і вчепишся за тренажер, потім приймеш запрошення на вечірку з закритими ролокасетами, будеш писати пости в фейсбуці який ж лоХдаун цей локдаун, що у тебе бізнеси і дуже ділові зустрічі, івенти та фігнівенти. Потім на "Людоньках порадьте" будеш питати, що пити якщо болить горло і якось так то мине, повільно, але мине, можливо.....і потім випадково здавши аналіз на антитіла ти втішишся, що вони в тебе є, і при кожній нагоді і кожному масовому збіговиську, ти розкажеш як героїчно здолав корону...", - пише лікар.

Коронавірус з Китаю, фото: Getty Images
Коронавірус з Китаю, фото: Getty Images

Але згодом може виявитися, що, наприклад, продавець магазину, який відвідував хворий на коронавірус, зараз знаходиться у реанімації. А тренер зі спортзалу приніс коронавірус додому, заразивши своїх батьків, які згодом померли. А також інші випадки зараження, про які такий хворий ніколи не дізнається.

"Тебе ж це зовсім не стосується, в тебе ж антитіла... Проте і вони мають властивість бути не вічними. Просто пам'ятай про це щоразу, коли знову почнеш кахикати, носити маску на бороді, думати що безсмертний і до тебе це не має жодного стосунку. Не забувай! Бо ти, так саме ти, теж винен у тому, що відбувається навколо! Відчуй цю відповідальність і трохи схаменись.", - пише лікар.

Скріншот: facebook.com/ЛОР-Павлюк
Скріншот: facebook.com/ЛОР-Павлюк

Нагадаємо, Сovid-19 в Україні відійшов від рекордів, у медиків є час спокійно вдихнути - МОЗ оновило статистику на 10 квітня. Зведення щодо захворюваності на коронавірусну інфекцію за минулу добу

Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям розповіли, як отримати паспорт в умовах карантину: важливі нюанси. Як оформити або отримати паспорт

Також "Знай.ua" писав, Лазебна розповіла, як рік пандемії вплинув на бідність українців: ситуація по країні в цифрах. Що про це говорять у Мінсоцполітики