На півдні Єгипту аохеологам вдалося відшукати 3000-річне , так зване, "загублене золоте місто". Дане відкриття вже ставлять в один ряд з виявленням гробниці фараона Тутанхамона, який правив приблизно в 1332-1323 роках до н. е.

Місто заснував фараон Аменхотеп III, дев'ятий ЦАР 18-ї династії, який правив Єгиптом з 1391 по 1353 рік до нашої ери. Місто було настільки багате і прекрасне, що в літописах його називали "золотим містом". Пізніше ним правив син засновника Аменхотеп IV, також відомий як Ехнатон. Місто розташовується на західному березі Нілу в районі Луксора і простягається на захід, аж до некрополя Дейр-ель-Медіна.

Команда дослідників розпочала розкопки у вересні 2020 року в районі між храмами Рамзеса III і Аменхотепа III поруч з Луксором. За словами вчених, вони хотіли знайти похоронний храм Тутанхамона.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Через кілька тижнів археологи натрапили на збережені споруди з глиняної цегли. На даний момент розкопано кілька розділених на вулиці кварталів - як житлових, так і адміністративних. Висота стін деяких будинків досягає трьох метрів у висоту.

"Ми були вражені, коли зрозуміли, яке величезне місто відкривається нашому погляду. Воно добре зберіглося, стіни будинків залишилися майже цілими, а багато приміщень були заповнені начинням, як ніби жителі просто пішли, залишивши все на своїх місцях", - розповідають археологи.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Серед Колиски гігантських хмарочосів археологи натрапили на сліди "найдавніших": у цих артефактах сотні загадок

Як повідомляє портал «Знай.иа» Печенька або дорогоцінний скарб? Українські археологи натрапили на артефакт часів Золотої Орди

Також «Знай.иа " писав, що Клеопатра закопала? Археологи натрапили на найдавніше " Кладовище домашніх тварин"