Священний для мусульман місяць Рамадан у 2021 році почнеться у вівторок 13 квітня і триватиме до середи 12 травня. Піст у Рамадан може поліпшити здоров'я за умови правильного його дотримання.

В іншому випадку піст може нашкодити здоров'ю людини. У цей період особливо важливо пам'ятати про правильне харчування, готувати їжу тільки зі свіжих інгредієнтів.

Про це пише Телеграм-канал "Musulman Dunyasi".

Рамадан
Рамадан

Правила здорового харчування у Рамадан:

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

1. Починайте приймання їжі з фініків, які є цінним джерелом вуглеводів. Вони забезпечать організм енергією на весь день. Фініки також регулюють функціонування травного тракту.

2. Пийте багато води - намагайтеся спожити 8 склянок у той час, коли дозволено їсти.

3. Уникайте продуктів, які викликають спрагу. Саме тому добре вживати якнайбільше фруктів і овочів, які освіжають і поповнюють запаси води в організмі.

4. Розговляйтеся повільно. Найкращою їжею після голодування буде іфтара з теплого супу. Він поповнить запас поживних речовин в організмі й плавно підготує організм до важчої їжі.

Фрукти, кадр з відео
Фрукти, кадр з відео

5. У вашій їжі повинні міститися всі харчові групи. Тому в іфтарі потрібно укласти протеїни, овочі, крупи, фрукти і корисні масла.

6. Корисні продукти. У раціоні мають бути крупи, грудка, нежирне м'ясо, риба, оливкова олія і фрукти. Водночас варто уникати смаженого, солоного і жирного. Багаті протеїнами м'ясо, бобові, яйця і молочні продукти.

7. Уникайте солодкого, яке після іфтара викликає здуття живота і погіршує травлення. Замініть його солодкими фініками, сухофруктами, цукатами.

8. Не пийте кави, щоб уникнути головного болю і безсоння.

9. Дотримуйтеся триразового харчування: іфтар, легкий перекус і сухур. Одна третина - складні вуглеводи, одна третина – нежирне м'ясо або риба, решта – овочі.

Овочі / фото: Pixabay
Овочі / фото: Pixabay

Нагадаємо, Вербна неділя, Чистий четвер і Страсна п'ятниця: названі точні дати свят перед Великоднем. Великдень у 2021-му році припадає аж на 2 травня

Як повідомляв портал "Знай.ua", найсильніші молитви за покійних в батьківську суботу: правильні слова під час Великого посту. Під час Великого посту необхідно молитися за пішли православних близьких

Також "Знай.ua" писав, з шоколадом або вершками? Оригінальні рецепти пасок на Великдень-2021. Як урізноманітнити традиційне блюдо на Великдень