Українські підприємці та наймані працівники зможуть отримати державну компенсацію в розмірі 8 тисяч через введення в регіоні "червоної" зони карантину.

Відповідна постанова з'явилася на сайті Кабінету Міністрів України.

Повідомляється, що з понеділка, 12 квітня, українські підприємці та працівники, які позбулися заробітку в ході введення "червоної" зони карантину, зможуть подати заяву на отримання державної допомоги в розмірі 8 тисяч гривень.

Кабінет Міністрів України заявив, що на компенсацію можуть розраховувати лише деякі підприємницькі групи. Більш того, 8 тисяч гривень можна отримати лише в тому випадку, якщо карантин в регіоні був введений в лютому-березні поточного року.

Список категорій ФОП, які можуть отримати виплати:

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Список / фото: Кабмін
Список / фото: Кабмін

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль відзначив, що подати заяву українці можуть через сайт "Дія". Після розгляду заявки кошти автоматично надійдуть на рахунок заявника. Крім цього в Кабміні попросили місцеву владу також фінансово допомагати підприємцям, бізнес яких постраждав під час карантину.

Нагадаємо, що лікар показав українцям, як заражається більшість людей: "антитіла не назавжди".

Як повідомляв портал Знай.uа, відомий медик порівняв локдаун в Україні та Ізраїлі: "це дитячий садок".

Також Знай.uа писав, що киянин з дитиною " ліг " під трамвай через локдауну-"Вези без пропуску!".