Підприємці знову можуть отримати карантинні компенсації через локдауну. Раніше виплачували по 8 тисяч.

Однак вони тепер складуть не 8 тисяч, повідомив радник керівника офісу президента Андрія Єрмака і екс міністр економіки Тимофій Милованов в ефірі "Україна 24".

Компенсацію будуть розраховувати виходячи із середньої зарплати в регіоні, виплати знову будуть проводитися через"Дію". Фінансування програми візьме на себе і місцева і центральна влада.

"Там не 8 тисяч, а середня зарплата. Має бути в межах середньої зарплати в регіоні, тому що допомога повинна бути адаптована до середньої зарплати, рівня цін. Хтось може навіть отримати більше, ніж у Києві, таке теж можливо", - розповів він.

Українці, фото: Unian
Українці, фото: Unian

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Програма працюватиме наступним чином: розробка компенсації та визначення її розміру ляже на плечі місцевої влади. А до сум, які озвучить місцева влада, Київ додасть ще 100%.

"Таким чином намагаємося всі разом допомогти, місцева і центральна влада навпіл, 100% + 100%. Це і Відповідь, де взяти гроші: разом, я думаю, буде легше знайти кошти, ніж політично вибирати одну сторону, яка повинна підтримати всіх", – пояснив Милованов.

Що стосується областей, в яких складна фінансова ситуація, Милованов порекомендував їм звертатися до центральної влади – саме вона повинна буде вирішувати, що робити в такій ситуації.

"Має бути звернення, вибачте, у нас не виходить, немає грошей. Тоді центральна влада зможе допомогти. Якщо ви пам'ятаєте, коли видавалися ці 8000 гривень, це робилося ще до локдауну. Механізм видачі через "Дію"і Пенсійний фонд працює. Одна з вимог програми, до речі, щоб виплати були через "Дію", це дозволяє домогтися прозорості, швидкості і виключити зловживання", – вказав він.

Раніше ми повідомляли, центри зайнятості на карантині, що робити безробітним, щоб отримати допомогу.

Як повідомляв "Знай.uа", на скільки змінилися виплати пенсіонерам за рік, в ПФУ дали повний звіт.

Також "Знай.uа" писав, що українці вимагають контролю за пенсіями.