Стало відомо про те, як могли з'явиться легенди про морських чудовиськ - величезних зміїв і ящерів з довгою шиєю і інших монстрів.

Комік Джеймс Фелтон вивчив джерело і розповів про те, що моряки могли приймати ереговані пеніси лежачих на спині китів за морських чудовиськ.

"Перші згадки про Кракена, смертоносне гігантське чудовисько, що жадало людської плоті, сходять до 1180 року, коли король Сверрір норвезький написав, що побачив пеніс у морі"— написав комік.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

За словами Фелтона, дане свідчення в результаті почало обростати моторошними подробицями, поки не з'явилася легенда про те, що Кракен забирає з собою на дно цілі кораблі.

Конкретно цей переказ можна пояснити існуванням гігантських кальмарів, пише Фелтон.

А ось щоб розгадати таємницю міфічних морських чудовиськ варто звернутися до анатомії китів. Лауреат Шнобелівської премії Чарльз Пакстон вивчив старовинні зображення і сучасні фото з описами явищ і прийшов до висновку, що деякі люди розповідали про ерекцію китів.

"Лауреат Шнобелівської премії Чарльз Пакстон в 2005 році вивчив повідомлення про морських змій, щоб знайти їм можливі пояснення. Порівнюючи старовинні зображення з сучасними фотографіями та описами, він прийшов до висновку, що деякі люди насправді розповідали про ерекцію китів"— - написав Джеймс Фелтон.

А ось той факт, що люди бачили "хвіст змія" на достатній відстані від його "тіла", говорить про спостереження не за одним збудженим китом, а за кількома.

Відомо, що пеніси деяких видів китів можуть досягати до 1,8 метра в довжину і їх легко можно прийняти за морських зміїв.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Хто кого? Чоловіки змагалися з акулами в лові риби на березі океану

Як повідомляє портал «Знай.иа» На плавця напав п'яний восьминіг: залишив слід на шиї чоловіка

Також «Знай.иа " писав, що Всесвітній день китів і дельфінів: що потрібно знати про це свято