Українська сторона СЦКК повідомила про те, що збройні формування Російської Федерації і найманці продовжують грубо порушити домовленості.

Таким чином повідомляється, що 8 квітня було зафіксовано розміщення озброєнь з боку Російською Федерацією на полігоні поруч з Донецьком. Йдеться про сім танків.

8 і 9 квітня патрулями місії було знайдено порушення в зоні безпеки. У селах Розівка, Новоселівка, Веселе, Дубрівка та iнших підтвердили наявність бойових броньованих машин різного типу. По всій місцевості глушиться сигнал, що шкодить роботі.

Наприклад, ввечері, 8 квітня безпілотний апарат СММ дального радіусу потрапив під вплив перешкод сигналу GPS.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

"Близько 3 години ночі, через ризик втрати просторового контролю над БПЛА, команда СММ здійснила аварійне приземлення літального апарату в полі, недалеко від призначеного місця посадки. Це вже вдруге глушіння сигналу БПЛА дальнього радіусу дії з минулого тижня і кількість таких випадків зростає" - йдеться в повідомлення.

Також, крім цього було помічено, що Росія масово почала перекидати військові катери до Чорного моря. Вони були помічені в Ростові - на Дону в п'ятницю, 9 квітня.

Ролик з доказами був опублікований на сторінці СOUPSURE у соціальній мережі Twitter.

У Міністерстві Збройних сил Росії заявили про те, що дійсно десять десантних і артилерійських катерів вийшли з пункту базування, і пересуваються з берега Каспійського до Чорного моря. Причиною цього вони називають участь в морських навчаннях.

Нагадаємо, що тендітна українка отримала орден за врятовані життя: "на собі винесла хлопців з поля бою".

Як повідомляв портал Знай.ua, окупанти влаштували обстріл Донбасу з президентом на фронті, є поранений.

Також Знай.uа писав, що Зеленський побував на місці бійців ЗСУ в метрах від путінських снайперів: "Пам'ятаємо кожного".