Українці пропонують ввести зворотну силу штрафів проти поліцнйскіх.

Відповідна петиція з'явилися на сайті президента України.

Ініціатором петиції виступив Самарський Віталій Вікторович і опублікував її сьогодні, 12 квітня 2021 року.

За словами автора, кожен має право звернутися до суду при накладенні будь-якого штрафу, щоб оскаржити його. Чоловік пропонує при скасуванні матеріально стягнення з громадянина, щоб цей же штраф був автоматично накладений на правоохоронця, який його і виписав.

"Ввести закон в якому прописати зворотну силу штрафів для поліції. При накладенні будь-якого штрафу на громадянина він має право звернутися до суду і при розгляді справи в суді, при скасуванні неправомірно накладеного штрафу або скасування будь-якого матеріального стягнення з громадянина, то цей штраф або стягнення повинно автоматично накладено на того поліцейського, який наклав цей не правомірний штраф. А саме, коли інспектори виписують постанову на штраф, а потім суд визнає постанову не правомірною, то саме інспектор повинен понести покарання в розмірі виписаних ним постановах",- йдеться в тексті петиції.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

На думку автора петиції, це дозволить зменшити навантаження на суди, а поліцейські будуть думати перед тим, як накласти постанову про штраф.

"Таким чином зменшиться навантаження на суди, і поліція буде думати перед тим, як накласти постанову про штраф або стягнення, адже поліція виписує постанови, а суди скасовують ці постанови і цим створюється загальний правовий безлад",- вважає автор петиції.

Поки вдалося зібрати всього 14 підписів і у автора є ще 91 день, щоб зібрати необхідні 25 тисяч підписів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше В Україні заговорили про скасування ЖКГ на карантині - чи збудеться насправді.

Як повідомляє портал «Знай.иа» Українці просять повернути гроші за всі оплачені комунальні послуги: "20% на кожного".

Також «Знай.иа " писав, що Перехід на зимовий час вимагають скасувати, українці в розпачі: "незручно для 80% громадян".